Sosyal Medya

Gündem

İddia: Erdoğan’ın yardımcıları değişecek, başdanışmanlarının sayısı azaltılacak

Erdoğan’ın bazı yardımcılarının değişeceği, başdanışmanlarının sayısının azaltılacağı, kabinede değişikliğe gidileceği, politika kurullarının yapısında da değişiklikler olacağı iddia edildi. AKP’de kongreye…

İddia: Erdoğan’ın yardımcıları değişecek, başdanışmanlarının sayısı azaltılacak
Erdoğan’ın bazı yardımcılarının değişeceği, başdanışmanlarının sayısının azaltılacağı, kabinede değişikliğe gidileceği, politika kurullarının yapısında da değişiklikler olacağı iddia edildi.

AKP’de kongreye yeni bir kadro ile gitmek için düğmeye basıldığı, bazı genel başkan yardımcılarının görevden alınacağı, Bakanlar Kurulu’nda değişim yaşanacağı ve Erdoğan’ın başdanışmanlarının azaltılacağı iddia edildi.

İktidara yakın yayın organlarından Türkiye’den Yücel Kayaoğlu’nun aktardığına göre, gerçekleşecek değişimler şöyle:

“Genel merkezde en az 5 genel başkan yardımcısının görevden alınacağı, yerine atanacak isimlerle kongre sürecinin yürütüleceği belirtiliyor. AK Parti kaynakları ‘Mevcut kadro ile kongreye gidilmeyecek. Parti yönetimi değişecek, yeni yönetim kongre sürecini yürütecek’ bilgisini verdi.

AK Parti kulislerinde, değişimin parti yönetimi ile sınırlı kalmayacağı kabine ve külliye bürokrasisinde de değişiklikler olabileceği kaydedildi. Cumhurbaşkanlığı politika kurulları ile başdanışmanların sayısının düşürüleceği, bu konuda cumhurbaşkanlığı bünyesinde bir çalışma yapıldığı öğrenildi. Politika kurullarının yapısında da değişiklikler olacağı ifade edildi.”

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler