Sosyal Medya

Genel

Harvard’lı dolandırıcı ameliyat gerekçesiyle serbest bırakıldı

Kibar Holding’in Yönetim Kurulu Üyesi Aysun Kibar’ı ev almak için 2 milyon sterlin dolandıran arkadaşı Tim Damiani, 2 yılın ardından…

Harvard’lı dolandırıcı ameliyat gerekçesiyle serbest bırakıldı

Kibar Holding’in Yönetim Kurulu Üyesi Aysun Kibar’ı ev almak için 2 milyon sterlin dolandıran arkadaşı Tim Damiani, 2 yılın ardından hapisten çıkıyor. Harvard mezunu ünlü avukat, kalp ameliyatı gerekçesiyle serbest bırakılıyor.

Kibar Holding Yönetim Kurulu Üyesi Aysun Kibar’ı dolandıran arkadaşı hapishaneden çıktı. 2016’da İngiltere’de ev almak isteyen iş kadını Aysun Kibar, yakın arkadaşı Harvard mezunu bir avukat olan Tim Damiani adlı arkadaşına 2 milyon pound yani bugünkü kurla 82 milyon TL göndermişti. 2017 yılında Londra’da açılan davada Damiani, Aysun Kibar’ın Mayfair’de hiç görmediği bir evi almaya ikna etmişti. Evi devralamayan Kibar, sonrasında ise parasını istemiş ancak Damiani, “Neden bahsettiğini anlamıyorum” diyerek geçiştirmişti. Arkadaşı Damiani tarafından dolandırıldığını anlayan ve soluğu İngiliz mahkemelerinde alan Kibar’ın talebiyle dava açılmış ve Damiani hapse mahkûm olmuştu. Kibar’dan aldığı paranın önemli kısmını Monte Carlo’da harcayan 70 yaşındaki Avukat Damiani’nin 20 aylık cezasının ardından önceki gün serbest bırakılmasına karar verildi.

Yargıç Adam Hiddleston, Damiani’nin önümüzdeki hafta kalp ameliyatı geçireceğini belirterek bu kararı aldığını söyledi. Damiani’ye “Gereken cezanızı çektiniz” diyen Yargıç Hiddleston, “’Sağlık durumunuz pek iyi değil ve gelecek hafta ameliyata gireceksiniz. Açıkça söylemek gerekirse, hapis cezasının üzerinizdeki etkisinin dramatik olacağından memnunum” açıklamasında bulundu.

Aysun Kibar, konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı: “Asıl ismi Ala Fadili Al Tamimi olan; ilgili haberlerde geçen adıyla Tim Damiani, nitelikli bir dolandırıcı olup söz konusu suçlarına ilişkin tespit edilen ilk suçu 1980’lerde gerçekleşmiştir. Amerika’da başlayan dolandırıcılık faaliyetleri Venezuela’da devam etmiş, son olarak İngiliz makamları tarafından aleyhine açılmış olan kamu davası kapsamında Milano’da yakalanarak İngiltere’ye iade edilmiştir ve iki senedir tutukludur. Bugün basında yer alan haberler; İngiltere’deki kamu davasında tanık sıfatıyla davet edildiğim duruşma ile ilgili olarak basın mensuplarının dosyadan yaptıkları yanlış alıntılara dayanmaktadır. Londra’da adıma bir gayrimenkul alımı için Barclay’s Bank vasıtası ile yaptığım ödemeleri kişisel amaçları için kullanan, avukat ve güvenilir bir kişi olduğuna inandırıldığım Al Tamimi’ye karşı 2017 yılında İngiltere’de tazminat davası açtığımın ve bu davanın Tamimi aleyhine sonuçlandığının, kendisine ödediğim tüm tutarların tarafıma geri ödenmesine karar verildiğinin bilinmesini isterim.”

Kibar Holding’in Kurucusu Asım Kibar’ın kızı, Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar’ın da kız kardeşi olan Aysun Kibar, 1982 yılında Robert Koleji’nden mezun oldu. Üniversiteyi Boğaziçi Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’nde 1989’da tamamlayan Kibar, Kibar Holding Yönetim Kurulu Üyesi olmasının yanı sıra Kibar Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi olarak da çeşitli kurumsal sosyal sorumluluk projelerinde yer almasıyla biliniyor. Kibar Ailesi, Türkiye’nin en zengin 15 ailesinden biri.

 

 

 

Gökmen Mert KURAL

patronlardunyasi.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler