Sosyal Medya

Gündem

Erdoğan’ın yeni hediyelik eşyası: TOGG

CHP Milletvekili Veli Ağbaba Meclis komisyonundaki konuşmalarında dikkat çeken ifadeler kullandı. Ağbaba, “TOGG son dönemde hediyelik eşyaya dönüşmüş durumda, borcam…

Erdoğan’ın yeni hediyelik eşyası: TOGG

CHP Milletvekili Veli Ağbaba Meclis komisyonundaki konuşmalarında dikkat çeken ifadeler kullandı. Ağbaba, “TOGG son dönemde hediyelik eşyaya dönüşmüş durumda, borcam gibi. Cumhurbaşkanı gittiği her yere hediye olarak götürüyor” dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bütçe görüşmelerinde; bazı bakanların TOGG’u kullanmasına rağmen koruma araçlarının Land Cruiser, Audi gibi yabancı marka araçlar olduğunu belirterek “TOGG zaten son dönemde bir hediyelik eşyaya dönüşmüş durumda, borcam gibi. Cumhurbaşkanı gittiği her yere hediye olarak götürüyor” dedi. Ağbaba, bakanlıkta Boğaziçi Üniversitesi mezunu bürokratların olduğuna dikkat çekerek “Acaba Boğaziçi’nde yaşananlardan dolayı hiç yüreğiniz sızlamıyor mu, hiç üzülmüyor musunuz” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile bağlı ve ilgili kuruluşlarının 2025 yılı bütçelerinin görüşmeleri devam ediyor. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, söz alarak şunları söyledi:

“Bakanlıkta Boğaziçi mezunları yoğun olarak var. Acaba Boğaziçi’nde yaşananlardan dolayı hiç yüreğiniz sızlamıyor mu? Boğaziçi’yi var eden şey özgürlükçülüğüdür, sizleri var eden şey orada okurken bilimsel çalışmalar yaparak özgürlükçü bir üniversite olmasıdır. Bu üniversite özgürlükçü bir üniversite olmaktan çıktı, âdeta bir kampa dönüştü. Burada hiç yüreğiniz sızlamıyor mu, hiç üzülmüyor musunuz, bunu çok merak ediyorum. Maalesef, yine ODTÜ mezunu arkadaşlar da var. ODTÜ’ye de siyasetin bakışı aynı.

TOGG, Türkiye için önemli bir marka ama çıkışından başlayan süreçte sizden önceki bakanın yaptığı davranışlardan sonra TOGG bir ülkenin milli markası değil de bir siyasi partinin markası gibi âdeta bir kampanya yaptınız. Bunun TOGG’a zararı var, bunun TOGG’a kârı yok. Almanya’da Mercedes’i CDU ‘Ben ürettim, bu benim partimin malı’ diyor mu? Ya da BMW’ye Hristiyan Demokratlar, SDP ‘Benim malım’ diyor mu? Ya da Peugeot’ya sosyalistler ya da sağ partiler ‘Benim malım’ diyor mu? Demiyor. Çünkü Peugeot, Mercedes ve BMW de o ülkenin milli malıdır. TOGG’a da böyle yaklaşmanızı beklerdik.

TOGG önemli bir marka da TOGG tasarrufta kullanılıyor. Kamu kuruluşlarında acayip işler oluyor. Bakan TOGG’a biniyor -sizin için söylemiyorum- arkadaki araba, koruma arabası ne biliyor musunuz? Land Crui-ser. Bakan önde TOGG’a binmiş, arkadaki koruma araçlarına bakıyorsun, Land Cruiser’lar, Audi’ler… Acayip bir mesele. Bu sadece bakanlara mahsus değil. Tasarruf genelgesi yayınlandı, sağ olsun bizim bakanlar illere gittiğinde, deprem bölgesine gittiğinde bir minibüsün içerisinde 20 kişi biniyor, fotoğraf veriyorlar ama gelirken neyle gelmişler? Özel uçakla. Böyle trajikomik şeyler var.

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet Başkanları Konseyi 11. Zirvesi’ne katılmak üzere Kırgızistan’da bulunan Erdoğan, Caparov ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bir araya geldi. Erdoğan ziyaretinde Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov’a Türkiye’nin yerli otomobili TOGG hediye etti.

 

 

 

 

 

 

 

sozcu.com.tr

BAKMADAN GEÇME

  • Time Dergisi, 2025 Yılın Kişisi Olarak ‘Yapay Zekâ Liderlerini’ Seçti: Listede Kimler Yok Ki!

    Time dergisi, 2025 için Yılın Kişisi unvanını bu kez tek bir bireye değil, “yapay zekanın mimarları” olarak tanımladığı bir liderler grubuna verdi. Seçilen isimler arasında Nvidia’nın CEO’su Jensen Huang, Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, Elon Musk, OpenAI CEO’su Sam Altman, AMD CEO’su Lisa Su, DeepMind CEO’su Demis Hassabis, Anthropic CEO’su Dario Amodei ile yapay zekâ alanının öncü akademisyenlerinden Fei-Fei Li bulunuyor.

  • İflas Kervanına Dev Bir Şirket Daha Eklendi: Üretim Durdu, Binlerce Çalışan İşten Çıkarıldı

    Türkiye’nin önde gelen ambalaj üreticilerinden Multipak Ambalaj hakkında kesin iflas kararı verildi. Konkordato talebi mahkeme tarafından reddedilen şirket, yaşadığı mali sıkıntıları aşamayınca üretimini durdurdu ve çalışanlarını işten çıkardı.

  • ABD İş Gücü Piyasasında Yavaşlama Sürüyor, Kasım Ayında Sınırlı Toparlanma Bekleniyor

    Ekonomistler, ABD’de tarım dışı istihdam artışının Kasım ayında 50 bin kişi civarında gerçekleşerek toparlanma gösterdiğini öngörüyor. Ekim ayında ise federal hükümetteki istihdam kayıpları nedeniyle düşüş yaşandığı tahmin ediliyor.

  • Reuters: Meta Çinli çevrimiçi dolandırıcılara göz yumdu

    Reuters’in incelediği Meta iç belgelerine göre şirket, Çin’den gelen reklam gelirlerinin önemli bir kısmının dolandırıcılık, yasa dışı kumar, pornografi ve diğer yasaklı içeriklerle bağlantılı olduğunu tespit etti. 2024’ün ikinci yarısında Çin kaynaklı ihlalli reklamları ciddi biçimde azaltan özel ekip kurulsa da, belgeler Meta’nın daha sonra bu baskıyı gevşettiğini; bunun da 2025 ortasına gelindiğinde ihlalli reklamların yeniden yükselmesine yol açtığını gösteriyor.

  • Aracı Kurumlar Borsa İstanbul’u Nasıl Değerlendiriyor? Teknik Görünüm Güçleniyor, Hedefler Yukarı Revize Ediliyor

    TCMB’nin faiz indirimi sonrası Borsa İstanbul’da yükseliş ivmesi güçlenirken, aracı kurumlar BIST 100 endeksinde kritik teknik seviyelerin aşılmasını orta vadeli görünüm açısından olumlu değerlendiriyor. 11.160–11.250 bandının üzerinde kalıcılık sağlanması halinde, tarihi zirve olan 11.605 ve üzerinin gündeme gelebileceği görüşü öne çıkıyor. Bankacılık hisseleri başta olmak üzere endekste yukarı yönlü beklentiler artarken, küresel piyasalardan da pozitif ayrışma dikkat çekiyor.

  • SABAH Analizi: Kritik veriler ve merkez bankaları haftasında piyasalar bekle-gör stratejisinde

    Küresel piyasalarda risk iştahı, ABD’de açıklanacak kritik istihdam, perakende satış ve enflasyon verileri ile Fed, ECB, BoE ve BoJ toplantıları öncesinde belirgin biçimde zayıflamış durumda. Hisse senetleri, kripto varlıklar ve emtia fiyatlarında geri çekilmeler görülürken, yatırımcılar faiz patikasına ve merkez bankalarının mesajlarına odaklanarak bekle-gör stratejisini tercih ediyor.

  • Küresel Piyasalarda Temkinli Seyir: Hisseler Düşüyor, Dolar Zayıf, Gözler ABD Verilerinde

    Küresel piyasalarda risk iştahı haftaya zayıf başladı. ABD’den bu hafta açıklanacak kritik makroekonomik veriler öncesinde yatırımcılar pozisyonlarını azaltırken, hisse senetleri geriledi, dolar son iki ayın dip seviyelerine yakın seyretti. Asya ve Avrupa borsalarında satışlar öne çıkarken, kripto paralarda, emtiada ve tahvil piyasasında da temkinli bir tablo dikkat çekiyor.

  • 🚨 Son Dakika: GAİN Medya ve Anahat Holding’e Büyük ‘Kara Para Aklama’ Operasyonu! TMSF Kayyum Atandı

    HalkTV'ye göre, İstanbul merkezli yürütülen soruşturma kapsamında, dijital yayın platformu GAİN Medya'nın bağlı olduğu Anahat Holding ve iştiraklerine Jandarma ekipleri tarafından geniş çaplı bir operasyon düzenlendi. 'Suçtan kaynaklanan malvarlığı değerini aklama' ve 'nitelikli dolandırıcılık' suçlamalarıyla yapılan baskınlarda, aralarında şirket yöneticilerinin de bulunduğu üç kişi gözaltına alındı. Holdingin ve GAİN Medya'nın yönetimine ise el konularak TMSF kayyum olarak atandı.

  • Niye İngilizce konuşamıyoruz?

    Kalkınmanın yolu İngilizce'den geçer

  • Güldem Atabay yazdı:  Siyasette Taht Oyunları

    Türkiye, siyasetin yeniden sertleştiği ve piyasa dinamiklerinin giderek daha fazla siyasi hesapların gölgesinde kaldığı bir döneme giriyor. “Terörsüz Türkiye–Suriye” başlığı altında yürüyen süreç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden seçilmesine ilişkin senaryolarla iç içe geçerken, iktidar blokunda Erdoğan sonrası döneme dair güç mücadeleleri de giderek görünür hâle geliyor.

  • Piyasalarda umutlar yeniden yeşerdi: BIST 100 için kritik eşik 11.300 aşıldı

    Yılın son günlerine girilirken piyasalarda gelecek yıla ilişkin beklentiler yeniden güçleniyor. BIST 100 Endeksi’nin 11.300 puanın üzerinde tutunması halinde yükselişin devam edebileceği, olumsuz bir haber akışı olmaması durumunda endeksin dolar bazında 300 seviyesini hedefleyebileceği değerlendiriliyor.

  • Konkordato alarmı: 2025’te başvurular tarihi zirveye gidiyor

    Blackdot'tan Hakan Çalışkantürk'e göre, Konkordatotakip.com verileri, Türkiye ekonomisinde finansal stresin yeni ve daha yaygın bir evreye girdiğine işaret ediyor. 2025’in ilk 11 ayında konkordato başvuru sayısı 4.364’e ulaşarak 2019 krizini geride bıraktı. İnşaat, tekstil ve imalat sanayi başta olmak üzere birçok sektörde konkordato artık istisna değil, “yeni normal” haline geliyor.

  • Çetin Ünsalan Yazdı: ‘İç piyasayı unutun…’

    Dünyanın en büyük iki ekonomisinden biri ve dünyanın fabrikası olarak nitelendirilen Çin, 2026 projeksiyonlarında ağırlığı yine iç piyasaya vermeye devam edeceğini açıkladı...

Benzer Haberler