Sosyal Medya

Gündem

Erdoğan’dan 2 kritik mesaj:  Geriye dönüş yok, tasarrufa devam

Erdoğan Sayıştay açılışında hem ekonomi politikası hem de siyasette yumuşama konusunda mesajlar verdi

Erdoğan’dan 2 kritik mesaj:  Geriye dönüş yok, tasarrufa devam

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sayıştay Başkanlığı Konferans Salonu’nda düzenlenen “Sayıştay’ın 162. Kuruluş Yıl Dönümü” programında konuştu. Son dönemde kamu hizmetlerinde şikayetlerin çoğaldığının farkında olduklarını söyleyen Erdoğan, “kamuda tasarruf” paketini ise “Tasarruf kültürünün toplumumuzda yaygınlaştırılmasına önem veriyoruz” diyerek savundu. Erdoğan, “Daha az kaynakla daha başarılı hizmet verilmesini hedefliyoruz” söyleminde bulundu.

Erdoğan’ın bu iki kritik konuda açıklamasının detayları şöyle:

 

 

KAMUDA TASARRUFA DESTEK

önceki hafta kamuda verimlilik ve tasarruf paketini milletimizle paylaştık. Tasarruf kültürünün toplumumuzda yaygınlaştırılmasına önem veriyoruz. Türkiye başkaları gibi sınırsız petrolü, altını, elması, doğal gazı olan bir ülke değildir. Biz üreterek çalışarak, didinerek ayakta kalan bir ülkeyiz ve milletiz. Elimizdeki imkanları verimli ve etkin bir şekilde değerlendirmekten başka bir seçeneğimiz bulunmuyor. Kamuda tasarrufu sadece harcamaların kısılması olarak göremeyiz. Mali anlamda daha az kaynak kullanmak elbette bunun bir unsurudur. Ama bununla birlikte mevcut kaynakların verimli hizmetlere yöneltilmesi ve hizmetlerin mümkün olan en düşük bütçe ile yapılması da önemlidir. Biz daha az kaynakla daha başarılı hizmet verilmesini hedefliyoruz.”

 

 

BAŞKANLIK SİTEMİNE REVİZYON SİNYALİ

“Türkiye Yüzyılının kilometre taşlarından birisi anayasal demokrasimizin yeni ve sivil anayasa ile güçlendirilmesi ve kurumsallaştırılmasıdır. İktidarda olduğumuz dönemde yaptığımız çeşitli anayasa değişiklikleri ile anayasanın demokratikleşmesine yönelik çok kritik adımlar attık. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi millet ile devlet arasındaki bağları tahkim etti, yürütümenin demokratik meşruiyetini sağlamlaştırdı. Yeni hükümet sistemi sayesinde yıllarca en büyük sorunumuz olan siyasi belirsizlik ortadan kalktı.

 

Elbette sistemin işleyişinde pürüzler çıkabilir bunlar gayet doğaldır. Bu pürüzleri gidererek başarılı ve etkin çalışmasını sağlamak siyaset kurumunun uhdesindedir. Biz sistemi iyileştirecek her türlü adımı atmaya hazır olduğumuzu söylüyoruz. Eski sisteme dönüş bir polemiktir, bu polemiğin herhangi bir hayrının dokunmayacağı  kanaatindeyiz. Eskiye öykünmek yerine önümüze bakmanın mücadelesini vermemiz şart. Yeni anayasa meselesinde gelecek vizyonumuzun parçasıdır. Türkiye’yi darbe anayasasından kurtarmak bizim için milli bir görevdir.”

 

ERDOĞAN NE DEMEK İSTİYOR?

 

Başkan Erdoğan’ın açıklamaları öncelikle Mehmet Şimşek’in süregelen bütçede kesinti kalemi bulma çabasına destek. Siyasi düzlemde ise, Erdoğan bir anlamda parti ve bürokrasideki yozlaşmanın topluma verdiği zararın itiraf ediyor. Öte yanda, ise anayasa değişikliği karşılığında bir takım yetkilerin TBMM, yargı ve belediyelere devrini pazarlığa hazır olduğu mesajını veriyor olabilir.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler