Sosyal Medya

Gündem

Erdoğan ile Bahçeli’den sürpriz görüşme: Masada kritik konular var

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün bir araya gelecek. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki…

Erdoğan ile Bahçeli’den sürpriz görüşme: Masada kritik konular var

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki görüşmenin saat 14.30’da başlaması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli 31 Mart yerel seçimlerinin ardından 29 Nisan’da bir araya gelmişlerdi.

İki liderin uzlaşma sağlayamadığı üç konunun masada olduğu tahmin ediliyor:  Yeni anayasa, Sinan Ateş iddianamesi, Osman Kavala’nın yeniden yargılanması.

Sinan Ateş iddianamesi ve Bahçeli’nin Sinan Ateş çıkışı

Sinan Ateş suikastında aylar sonra gelen Savcılık iddianamesinde önemli eksikler Ülkü Ocakları bağlantısına işaret ediyor. Tetikçiyi Ankara’ya taşıyan ve plakası bilinen aracın kime ait olduğu tartışmaları devam ediyor.

Bahçeli partisinin grup toplantısında Sinan Ateş iddianamesine yönelik ailesinin eleştirilerine ilişkin olarak şu ifadeleri kullanmıştı:

“İddianame hazırlandı, içi boş dediler. Davamızı yargılamak için kuyruğa girdiler. Milliyetçi Hareket Partisi olarak beklentimiz şudur: Mezkur iddianame ile ilgili mahkeme tarafından kabul edilip yargılama süreci derhal başlatılmalıdır. Kimin elinde hangi bilgi ve belge varsa mahkemeye sunmalıdır. Hatta şahit olarak dinlenmek isteyenlere mahkeme kapısı açılmalıdır. Bakalım hukuki süreç Ankara’da mı bitecek Pensilvanya’ya mı dayanacak, hodri meydan. Hep birlikte göreceğiz! Bilinmesini özellikle isterim ki, ellerinde binlerce Ülkücü şehidimizin kanı olanların feriştahı gelse biz de yaprak dahi kımıldamaz, kımıldamayacaktır. Fuzuli’nin dediği gibi, herkesin bir derdi var, kimi anlatır dilini yorar, kimi susar yüreğini yakar.”

Osman Kavala yeniden yargılanması tartışması ve yeni anayasa gündemi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görüşmüştü. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 2017 yılından bu yana tutuklu bulunan Osman Kavala ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bir yol bulunsun, bu cendereden çıkılsın” demişti.

Hürriyet yazarı Selvi, Erdoğan ile Özel arasındaki kritik görüşmeden önce Gezi hükümlüsü Osman Kavala’nın tahliye olabileceğini, hukukçuların bir dilekçe hazırladığını yazmıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve bazı AKP’li siyasetçiler Selvi’ye tepki göstermişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gezi Davası tutuklusu Osman Kavala’nın yeniden yargılanma tartışmasının gündeme gelmesine ilişkin olarak, “Hiçbir organ ve makam mercii ya da kişi yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hâkimlere emir ve talimat veremez, tavsiyede bulunamaz.” dedi. Konuyu köşesinde gündeme getiren Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi’ye tepki gösteren Bahçeli, “Bu şahıs, doğrudan doğruya “Osman Kavala serbest bırakılmalıdır” dese daha tutarlı ve omurgalı bir açıklama olurdu.” diyerek kararı yargının verdiğini, yargının da bağımsız olduğunu iddia etmişti.

 

Erdoğan: Yenilikçi ve özgürlükçü anayasa konusunda CHP’nin destek vereceği inancındayım

Irak ziyareti sonrasında uçakta gazetecilere konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni anayasa çalışmalarına CHP’nin de destek vereceğini düşündüğünü, ve görüşmede bu konunun tartışılacağını söylemişti. Özel ise sert bir çıkış yapmayarak diyalogun devamı için mevcut Anayasa’nın uygulanmasını talep ederken Kavala ve Gezi tutuklularının durumunu ön plana getirmişti.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler