Sosyal Medya

Ekonomi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İstihdam oranı zirvede

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TÜİK’in açıkladığı işsizlik verileri sonrası istihdam oranının yüzde 49 ile en yüksek seviyeye çıktığını belirtti.  …

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İstihdam oranı zirvede

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TÜİK’in açıkladığı işsizlik verileri sonrası istihdam oranının yüzde 49 ile en yüksek seviyeye çıktığını belirtti.

 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TÜİK’in yayınladığı Şubat ayı işsizlik verileri sonrası sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Yılmaz istihdam oranının yüzde 49 ile en yüksek seviyesini gördüğünü belirtti. Yılmaz şunları dedi:

Mevsimsel etkilerden arındırılmış verilere göre; Ocak ayı işsizlik verileri, Aralık ayına göre bir miktar artış gösterse de OVP beklentilerimizden daha iyi bir performans göstererek %9,1 olarak gerçekleşmiştir.

İstihdam oranımız da %49’luk oranıyla bugüne kadarki en yüksek seviyesine ulaşmıştır. Özellikle kadın istihdamındaki artışla birlikte toplam istihdamımız 32 milyon 222 bin kişiye ulaşmıştır. İstihdam, ekonomik potansiyeli yükselten etkisinin yanı sıra sosyal refahın artması bakımından da son derce önemlidir. Makro istikrar içinde, istihdam dostu politikalar izlemeye devam edeceğiz.

 

 

 

bigpara.hurriyet.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler