Sosyal Medya

Genel

Çinli milyarderlerden komplo iddiası

Zhong Shanshan, Çin’in sosyal medya platformu Weibo’da paylaşılan bir açıklamada, bu iddiaların Qinghou’un geçen hafta ölümünün ardından internette yayıldığını belirtti.…

Çinli milyarderlerden komplo iddiası

Zhong Shanshan, Çin’in sosyal medya platformu Weibo’da paylaşılan bir açıklamada, bu iddiaların Qinghou’un geçen hafta ölümünün ardından internette yayıldığını belirtti. İddialara göre Shanshan, başarısını öncelikle Zong Qinghou’un şirketi  Wahaha ile işbirliği yaparak elde etmiş, ancak daha sonra Wahaha’nın ürünlerinin il sınırları ötesinde satışını yasaklayan kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle kovulduktan sonra Nongfu’yu kurmuştu.

 

Zhong Shanshan (solda), Nongfu Spring’in kurucusu ve başkanı; Zong Qinghou, Hangzhou Wahaha Group’un kurucusu ve başkanı.VCG VIA GETTY IMAGES

Zhong Shanshan, açıklamasında Zong Qinghou’u saygı değer bir iş insanı olarak tanımladı ve Qinghou’un yaşamı boyunca çevrimiçi saldırıları dikkate almadığını belirtti. Shanshan, Qinghou’un vefatının ardından kendisine ve Nongfu Spring’e karşı yapılan saldırıları beklemiyordu ve bu durumun Qinghou’un isteyeceği bir şey olmadığını vurguladı.

Shanshan’a yönelik bu suçlamalar, Nongfu’nun hisselerinin geçtiğimiz hafta Hong Kong borsasında yaklaşık %7 oranında düşmesine ve tüketicilerin Nongfu’nun ürünlerini boykot etme çağrılarına neden oldu.

Shanshan, servetini ilk olarak Wahaha’nın ürünlerinin satıcısı olarak inşa ettiği yönündeki iddiaları reddetti ve iş dünyasındaki ilk başarısının kendi kurduğu bir perde işiyle geldiğini belirtti. Ayrıca, Nongfu’nun Wahaha ile olan uzun süreli rekabetine de değindi ve her iki şirketin de tüketicilere kaliteli ürünler sunmaya bağlı kaldığını vurguladı.

Zong Qinghou, geçtiğimiz Pazar günü 79 yaşında hayatını kaybetti. Geçmişte Çin’in en zengin kişisi olan Qinghou, Nongfu ve diğer rakiplerinin etkisiyle servetinin azaldığını görmüştü. Geçen yıl, Zong Qinghou’un net serveti 5,9 milyar dolar olarak tahmin edilmiş ve Çin’in En Zengin 100 listesinde 53. sırada yer almıştı.

 

 

 

 

patronlardunyasi.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler