Sosyal Medya

Gündem

ATM’lerden milyonlarca dolar çektiler: Bankanın sistem arızası bakın nelere sebep oldu?

Etiyopya'nın en büyük ticari bankası olan Etiyopya Ticaret Bankası (CBE), bir "sistem arızası" sonrasında müşterilerinin hesaplarında bulunandan daha fazla nakit çekmelerine izin verdiği için büyük bir sıkıntıyla karşı karşıya.

ATM’lerden milyonlarca dolar çektiler: Bankanın sistem arızası bakın nelere sebep oldu?

Müşteriler, Cumartesi günü erken saatlerde CBE’deki hesaplarından beklenenden daha fazla para çekebileceklerini keşfettiler ve bu durum sonucunda 40 milyon dolardan fazla para çekilmiş veya başka bankalara aktarılmış.

TRT Haber’in haberine göre, banka yetkilileri, sorunun farkına vardıklarında işlemleri birkaç saat boyunca dondurdu. Banka başkanı Abe Sano, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, çekilen paranın büyük bir kısmının devlete ait CBE’den öğrenciler tarafından çekildiğini belirtti. Haber, üniversiteler arasında hızla yayılarak kampüslerde ATM’lerin önünde uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu.

Öğrenciler, ATM’lerden büyük miktarlarda para çekebileceklerini öğrendiklerinde şaşkınlık yaşadılar. Jimma Üniversitesi Teknoloji Enstitüsü’nde okuyan bir öğrenci, arkadaşlarının kendisine bu durumu anlattığında önce inanmakta güçlük çektiğini ifade etti. CBE’de 38 milyondan fazla hesabın bulunduğu belirtiliyor.

Etiyopya Merkez Bankası, Pazar günü “bakım ve inceleme faaliyetleri” sırasında “bir aksaklık” yaşandığını açıklayarak finans sektörünün yönetim organı olarak bu duruma dikkat çekti. Üniversiteler, öğrencilere yanlışlıkla aldıkları parayı iade etmeleri konusunda çağrıda bulundu. Banka başkanı Abe Sano, parayı iade eden kimsenin cezai suçlamalarla karşılaşmayacağını vurguladı.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler