Sosyal Medya

Gündem

Alman Futbol Federasyonu: Nike, milli futbol takımlarının ana forma tedarikçisi olacak

Alman Futbol Federasyonu (DFB), perşembe öğleden sonra Nike’ın, dünyanın en büyük spor giyim üreticisiyle yedi yıllık bir sözleşme imzaladıktan sonra…

Alman Futbol Federasyonu: Nike, milli futbol takımlarının ana forma tedarikçisi olacak

Alman Futbol Federasyonu (DFB), perşembe öğleden sonra Nike’ın, dünyanın en büyük spor giyim üreticisiyle yedi yıllık bir sözleşme imzaladıktan sonra 2027’den itibaren tüm milli futbol takımlarının yeni ana forma tedarikçisi olacağını duyurdu.

 

Alman milli futbolcuları, bir yıl önce Nürnberg yakınlarındaki Herzogenaurach kasabasında kurulan Adidas’ın kendine özgü üç çizgili logosunu 1950 yılından bu yana ilk kez giymeyecek.

DFB perşembe günü yaptığı açıklamada, Nike’ın “açık ara en iyi mali teklifi” sunduğunu ve ayrıca Almanya’da “amatör ve halk sporlarını” ve kadın futbolunu destekleme taahhüdünde bulunduğunu söyledi.

DFB, anlaşmanın mali şartlarını açıklamadı. Dernek, ihalesinin “şeffaf ve ayrımcı olmayan” olduğunu vurgulayarak, Nike’ın verdiği destek sayesinde “mali açıdan istikrarlı bir gelecekle” karşı karşıya olmasının “minnettar” olduğunu da sözlerine ekledi.

DFB başkanı Bernd Neuendorf, “Alman futbolunun yetmiş yılı aşkın iş birliğinden dolayı Adidas’a çok şey borçlu olduğunu” dile getirdi.

Kendi ülkesinin milli futbol takımının sponsorluğunu kaybetmek, Adidas’ın CEO’su Bjørn Gulden için büyük bir darbe oldu. Eski bir profesyonel futbolcu olan Gulden, Adidas’ın zengin tarihi mirasından yararlanarak grubu son otuz yılın en derin mali krizinden çıkaracağına söz verdi.

Adidas yaptığı açıklamada, “Bugün DFB tarafından federasyonun 2027’den itibaren yeni bir tedarikçiye sahip olacağı konusunda bilgilendirildik” dedi.

Finansal açıdan bakıldığında, DFB’nin kararının Adidas üzerinde hemen bir etkisi olmayacak çünkü şirketin sözleşmesi bu yıl Almanya’nın ev sahipliği yapacağı Euro 2024 turnuvasının yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Meksika’da düzenlenecek 2026 Dünya Kupası’nı da kapsıyor.

Bu ay Adidas, aralarında tarihi bir örneği olmayan pembe deplasman formasının da bulunduğu Euro 2024 milli takımı formasını açıklayarak Almanya’da manşetlere çıktı. Şirket bu hafta New Jersey’in şimdiden en çok satanlar arasına girdiğini söyledi ancak ayrıntılı rakamları açıklamayı reddetti.

 

 

 

 

patronlardunyasi.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler