Sosyal Medya

Gündem

AKP’de hesap vakti: 4 isim görevden alınabilir, 3 isme disiplin süreci başlatılıyor

Kısa Dalga/Berna Can’ın haberine göre, AKP MYK’nın bugün yapacağı toplantıda Seçim İşleri, Teşkilat ve Yerel Seçim başkanlıklarının Erdoğan’a seçim sonrası…

AKP’de hesap vakti: 4 isim görevden alınabilir, 3 isme disiplin süreci başlatılıyor
Kısa Dalga/Berna Can’ın haberine göre, AKP MYK’nın bugün yapacağı toplantıda Seçim İşleri, Teşkilat ve Yerel Seçim başkanlıklarının Erdoğan’a seçim sonrası ilk raporlarını sunması bekleniyor. Kulislerde, 4 ismin görevden alınacağı ve 3 isme de disiplin sürecinin başlatılacağı belirtiliyor.

Yerel seçimlerden tarihinde ilk kez ikinci parti olarak çıkan AKP’de seçimlerin hemen ardından Erdoğan başkanlığında toplanmış ve “Nerede bir eksik, hata, kasıt veya ihanet varsa, üzerine gitmek boynumuzun borcudur. Diğer türlü, Allah korusun, daha büyük felaketlerin, daha sarsıcı kayıpların yaşanmasına mani olamayız” açıklamasında bulunmuş ve ‘milletin verdiği mesajın gayet net’ olduğunu dile getirmişti.

Seçimden sonra yapılan ilk MYK’da teşkilat işlerinden sorumlu Erkan Kandemir, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz ve Yusuf Ziya Yılmaz seçimlere ilişkin Erdoğan’a sunum yaptığı ve rapora dayalı seçim sonucu değerlendirilmesi kararı alınmıştı.

Seçimden sonra AKP içindeki tartışmalar sosyal medyaya yansımıştı. Mehmet Uçum’un Van’daki mazbata konusu ile ilgili yaptığı açıklamalara gösterilen tepkiler ve İzmir milletvekili Şebnem Bursalı’nın Monako’da istakoz yerken yaptığı paylaşım da AKP içindeki sert tartışmalara neden olmuştu. Eski milletvekili Mehmet Metiner sosyal medya hesabından seçim sonuçlarına ilişkin sert bir açıklama yayımlamış,ancak daha sonra özür dilemişti.

AKP’li isimler için hesap günü

AKP’nin seçim sonrası ikinci MYK’sı bugün Erdoğan’ın başkanlığında yeniden toplanıyor. Gerçekleştirilecek toplantıda Seçim İşleri, Teşkilat ve Yerel Seçim Başkanlıklarının Erdoğan’a seçim sonrası ilk raporu sunacağı bilgisi parti kulislerine yansıdı.

AKP’li üst düzey ismin aktardığı bilgiye göre Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın kapsamlı olarak hazırlatılan rapor sonrası görevden almaları gerçekleştireceğini, son değerlendirmenin yine Erdoğan’da olduğu bilgisini verdi.

Seçim sonuçlarının ardından Ali İhsan Yavuz ve Erkan Kandemir’in Erdoğan’dan affını istediği Erdoğan’ın ise ‘ detaylı raporu hazırlayın, bir dahaki MYK’da değerlendirelim’’ dediği de paylaşılan bilgiler arasında.

AKP Genel Başkanı Erdoğan‘ın talebi doğrultusunda gerçekleştirilen detaylı sunum ve raporda AKP’nin kaybetme sebepleri aday tercihleri, teşkilat çalışmalarına, il ve ilçenin ekonomik yapısındaki değişiklik ve taşımalı sistemin oy kaybındaki etkilerinin yer alacağı söyleniyor.

Seçim raporunda Yeniden Refah Detayı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakına destek veren, yerel seçimlerde ise ayrı girmeyi tercih ederek oy oranını yüzde 6, 15 ‘e yükselten Yeniden Refah Partisi’nin yükselişi ve AKP’den kopan kitlenin üye ve seçmen olarak Yeniden Refah Partisi’ni seçme sebepleri de raporda ayrıca Erdoğan’a sunulacak başlıklar arasında.

4 isim görevden alınabilir, 3 isme disiplin süreci başlatılıyor

AKP MYK’sında Erdoğan’a yapılacak sunum sonrası dört ismin görevden alınması söz konusu. Teşkilatlardan Sorumlu Erkan Kandemir görevden alınacak isimler arasında yer alıyor. Kandemir, parti içerisinde Süleyman Soylu’ya yakınlığıyla biliniyor.

İstakoz araştırması

AKP MYK’sında sunum yapması beklenen bir diğer kurul ise Siyasi Erdem ve Etik Kurulu. Erdoğan’ın son günlerde AKP içi haberler ve bazı milletvekillerinin basına yansıyan tatil fotoğrafları sonrası kurula çağrı yaptığı ve nedenlerinin belirtilmesi, kapsamlı şekilde, söz konusu iddialara konu olan isimlerin bilgilendirmesi de alınarak rapora eklenmesi istendiği kulislere yansıyan bilgiler arasında.

Geçtiğimiz günlerde eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner’in hesabından yayımladığı ‘Ankara’ya dair İbretlik Sözler’ paylaşımı sebebiyle Ankara Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Hüseyin Cem Küçükgüzel’in aktardığı bilgiler sebebiyle görevden alınacak ve disiplin süreci başlatılacak isimler arasında geliyor. Küçükgüzel’in görevden çektirilmesinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın etkili olduğu konuşuluyor.

Kısa Dalga/Berna Can

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler