Sosyal Medya

Gündem

Ahmet Nur Çebi, Hasan Arat’ın banka kredisi iddialarına cevap verdi

Beşiktaş Kulübü eski başkanı Ahmet Nur Çebi, şu anda görevde olan Hasan Arat'ın Olağan Divan Kurulu'nda ortaya attığı iddialara yazılı bir açıklama ile cevap verdi.

Ahmet Nur Çebi, Hasan Arat’ın banka kredisi iddialarına cevap verdi

Beşiktaş Kulübü eski başkanı Ahmet Nur Çebi, şu anda görevde olan Hasan Arat’ın Olağan Divan Kurulu’nda ortaya attığı iddialara yazılı bir açıklama ile cevap verdi.

 

 

 

Çebi, 16 Aralık’ta gerçekleşen divan kurulu toplantısında dile getirilen iddialara yanıt vererek, stat isim sponsorluğu anlaşmasından elde edilen gelirin 3’te 2’sinin banka kredisi için kullanıldığını ve 3’te 1’inin kulüp kasasında bırakıldığını açıkladı.

 

Açıklamasında ailevi bir sağlık durumu nedeniyle toplantıya katılamadığını belirten Çebi, Hasan Arat’ın Tüpraş’tan tahsil edilen bedellerle eski yöneticilerin kulüpten alacaklarının ödendiği iddiasına da yanıt verdi. Çebi, bu konunun hızlıca araştırılabilecek bir konu olduğunu ancak henüz araştırılmadığının söylenmesinin art niyetli bir algı yaratma çabası olduğunu ifade etti.

 

Çebi, Beşiktaş’ın stat sponsorluk anlaşması kapsamındaki gelirinin kullanımını detaylandırarak, Tüpraş ödemelerinin 3’te 2’sinin banka kredisi için kullanıldığını ve 3’te 1’inin kulüp kasasında bırakıldığını belirtti. Ayrıca, eski yöneticilere yapılan ödemelerin yeni yönetim için ek kaynak arama zorunluluğu doğurmadığını vurguladı.

 

Çebi, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından kendisi ve yöneticilere kesilen cezaların kulüp kasasından ödenmediğini ve Beşiktaş’ın Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’nde (CAS) herhangi bir davası olmadığını açıkladı. Victor Ruiz’in dava sonucu ödenecek tazminatla ilgili bilgileri de paylaşarak, CAS’ın kararının pandemi döneminde kontratını fesheden oyuncunun aleyhine olduğunu belirtti.

 

Son olarak, Beşiktaş’a hizmet etmeye devam etmeyi vazife olarak gördüğünü belirten Çebi, yanlış açıklamaların yapılmasından önce konuların tarafına sorulması durumunda gerekli hizmetleri vereceğini vurguladı ve gelecekte yapılacak olası haksız suçlamalarla ilgili kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler