Sosyal Medya

Genel

Video: Yapay Zeka Nereye Gidiyor?

Erin Motor Genel Müdürü Ersin Şahin : Firmalar RPA konusunda yatırımlar yapmaya başladı. Ancak halen yüzde 100 verim ile çalışamıyor. Çok yakın gelecekte beyaz yakanın iş yükünü RPA’in alacağını tahmin ediliyor;

Video:  Yapay Zeka Nereye Gidiyor?

 

Girişimci iş insanı Süreyya Ciliv, Turkcell’in efsane CEO’su olarak tanınıyor. EcomaxTV’nin konuğu olan Ciliv, ABD’de şirket kuran ve teknolojinin yükseliş döneminde Microsoft’un en tepe isimleri ile birlikte çalışmış bir isim. Ciliv, Turkcell sonrası System Capital, Kuika and System Optima adlı girişimleri kurdu.

Aynı zamanda Crescenta Biosciences’in yatırımcısı konumunda. Ciliv’in ağırlamışken kendisine şu üç soruyu yönettik.

1- Şirketlerin bugün en büyük problemi geleceğin dünyasına yeterince hazır olmamak diye bir genel tespit yapsak. Buna ne oranda katılırsınız?

2- Günümüz dünyasında çok fazla trend gündemde yer ediyor. Şirket yöneticilerinin başarılı olması için trendleri izlemesi önemli. Fakat her trendi takip etmek şart mı?

3- Başarı, profesyoneller için en başat kriter. Eskiden yaptıklarınızı yaparak başarılı olamayacağımız zorluklarla dolu yeni dünyadayız. Meydan okumalar hangi alanlarda olacak?

Süreyya Ciliv’e ayrıca Türk iş ve ekonomi dünyasından isimlerin de sorularını yönelttik. Erin Motor Genel Müdürü Ersin Şahin : Firmalar RPA konusunda yatırımlar yapmaya başladı. Ancak halen yüzde 100 verim ile çalışamıyor. Çok yakın gelecekte beyaz yakanın iş yükünü RPA’in alacağını tahmin ediliyor; sizce bu 2024, en geç 2025’te gerçekleşir mi?

Paris Bosphorus Enstitüsü Başkanı Dr. Bahadır Kaleağası : Dijital dönüşüm ve yapay zeka uygarlığı değiştiriyor; iklim değişikliği ise tehdit ediyor. Yeşil dönüşüm başladı ama yavaş. Bu iki süreç birbirini nasıl etkiler?

İktisatçı Dr. Mahfi Eğilmez: Dijital paralar, doların yerini alabilir mi?

İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan : Bu kadar teknoloji insan ruhuna iyi gelecek mı?

Dijital Medya Girişimcisi, ShiftDelete.Net Kurucusu Hakkı Alkan : Üçüncü Dünya Savaşı bekliyor musunuz? Olursa veya olmazsa teknoloji dönüşümünün yolculuğunu nasıl yorumluyorsunuz?

DOF Robotics Kurucusu / DEİK Portekiz İş Konseyi Başkanı Mustafa Mertcan : Teknolojinin devrim niteliğinde bir yeniliğe ihtiyacı var. Bu sebeple ihtiyaç duyulacak olan yeni teknolojilerde symbiotic formların oluşumda kullanılabilecek organik veya nano teknolojilerin gelişimi ne aşamada?

Allianz Sigorta ve Allianz Hayat ve Emeklilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, TÜSİAD’ın eski başkanı Cansen Başaran Symes: Dünyanın ihtiyacı olan yeni büyüme modelinde yeni teknolojik gelişmelerin rolü ne olabilir ve dünyamızın sorunlarını çözmek için ihtiyacımız olan co-operation da yardımcı bir rol mü oynayacak ya da aksine confrontation’ları mı artıracak?

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler