Sosyal Medya

Genel

KOBİ Finansmanı Destek Programları Nelerdir?

Advetorial   Küçük ve orta ölçekli işletmeler yani KOBİ’ler için çeşitli destek programları geliştirilmiştir. Bunlardan bazıları KOSGEB gibi devlet destekli…

KOBİ Finansmanı Destek Programları Nelerdir?

Advetorial

 

Küçük ve orta ölçekli işletmeler yani KOBİ’ler için çeşitli destek programları geliştirilmiştir. Bunlardan bazıları KOSGEB gibi devlet destekli kurumlar olurken; bazıları da bankaların sunduğu kredi uygulamaları kapsamında değerlendirilebilir. KOBİ’lerin destek alabileceği ve ticari dünyada nakit akışı sağlayacak bazı KOBİ finansmanı destek programları aşağıdaki şekildedir:

 

KOSGEB küçük ve orta ölçekli işletme destek programları: KOSGEB, KOBİ’lerin işlem kolaylığı ve kalkınmasını sağlamak için hizmet veren bir kurumdur. Geniş bir kapsamda hizmet veren KOSGEB, KOBİ’lerin sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sunmayı amaçlar. Uluslararası görünürlüğü arttırmak ve rekabet sahasında işletmeye destek olmak kurumun diğer amaçları arasındadır. 

KOBİ’ler için sunulan KOSGEB uygulamalarından bazıları; işletme geliştirme, hızlı destek programı ve finansman desteğidir. KOBİ finansman destek programı kurum bünyesinde en çok talep gören uygulamalardan biridir. 

Bu kapsamda KOBİ’ler için doğru koşullarda nakit desteği sağlamak, işletmenin standart ve kalitesine katkı sunmak gibi amaçlardan söz edilebilir. Ayrıca istihdam kolaylığı ve uluslararası rekabet konusunda yardım sunulur. Faizsiz kredi seçeneği gibi avantajlar için programa başvuru yapılabilir. 

TÜBİTAK Finansman Desteği: TÜBİTAK, yenilik, teknoloji ve bilim gibi seçili alanlarda stratejiler geliştirmeyi hedefler. Bu doğrultuda KOBİ’lere yönelik finansman desteği ile çalışan istihdamı ve uluslararası görünürlük hedeflenir. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) bünyesinde finansman desteğine ek olarak ar-ge ve patent desteği gibi uygulamalar vardır. 

Bankaların KOBİ Kredileri: KOSGEB ve TÜBİTAK gibi kurumlara ek olarak özel ve kamu bankaları da kredi desteği sunar. Burada diğer kurumlardaki gibi hibe ya da faizsiz kredi gibi avantajlar söz konusu değildir. Ancak KOBİ’lere özel seçenekler söz konusu olabilir. 

 

Figopara ile Hızlı ve Kolay KOBİ Finansman Olanağı!

 

Figopara, KOBİ’lere e-fatura finansmanı çözümleri sunan bir platformdur. KOBİ’lerin vadesi gelmemiş faturalı alacaklarını hızla nakde çevirmelerini sağlayarak nakit akışlarını hızlandırır. 20’den fazla anlaşmalı finansal kuruluş ile çalışan Figopara’ya üye olarak entegratörünüzü bağlayın, iskonto talebi oluşturun ve faturalarınızı vadesinden önce nakde çevirin.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler