Sosyal Medya

Genel

İşte son anket sonuçları—Büyük kentler

Çeşitli araştırma şirketlerinin en güncel anketlerini derledik

İşte son anket sonuçları—Büyük kentler

ÖNEMLİ NOT:   Son 3 günde yayınlanan, basın kaynaklarında yer alan haberlerden derlendi.

Metropoll Araştırma’nın son İstanbul anketine göre kararsızlar dağıtıldıktan sonra Ekrem İmamoğlu’nun oy oranı yüzde 47.9, Murat Kurum’un oy oranı yüzde 37.2 oldu.

 

 

MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat; Hatay, Ankara ve İzmir ile ilgili yaptıkları son anketin sonuçlarını değerlendirdi. Üç büyükşehirde de CHP’nin önde olduğunu belirten Kulat, Ankara’daki seçim yarışı için “Şu saat itibariyle bitmiş bir seçimdir” dedi.

 

 

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, 30 büyükşehirde gerçekleştirdikleri anketlerin sonuçkarını açıkladı. Özkiraz, sonuçları bir bilgilendirme notu ile paylaştı:

Yerel seçimler için 30 büyükşehir tablosunu ve el değiştirme ihtimali olan büyük il ve ilçelere dair görüşlerimizi bilginize sunarım. Araştırmalarımız 12/26 mart tarihleri arasında en küçük örneklem için (Ordu) 1090 en büyük örneklem için (İstanbul) 3600 kişi ile yapılmıştır. Buna göre Akparti 12 büyükşehir belediyesinde kesin kazanacak kadar farkla önde. CHP 8 Büyükşehir belediyesinde kesin kazanacak şekilde önde, 7 büyükşehir belediyesinde anketlerimizin hatapayı içerisinde önde. (Buralarda hangi partinin kazanacağı kesin olarak söylenemez).

 

Ancak seçmen psikolojisinin kutuplaşmanın etkisi ile muhalefetten yana ağır bastığını söyleyebiliriz. DEM Parti 3 büyükşehirde kesin kazanacak. MHP Manisa’da CHP ile anketimizin hatapayı sınırları içerisinde olmakla birlikte çok az önde görünüyor. Hata payımız içinde sonuç öngördüğümüz şehirlerde /yarışan iki parti için de/ kazanma şansları eşit demektir ve hiçbir sonuç sürpriz olmaz.”

ORC Araştırma’nın İstanbul, Ankara, İzmir, Balıkesir, Kars, Adana, Isparta, Eskişehir ve Uşak seçim anketi sonuçları X platformundan paylaştı.

 

25 – 28 Mart 2024 tarihleri arasında yapılan araştırma sonuçlarına göre; İstanbul’da CHP adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 42,4, AK Parti adayı Murat Kurum yüzde 41,3 oyla ilk iki sırada sıralanıyor.

 

 

Ankara’da CHP adayı Mansur Yavaş yüzde 51,5, AK Parti adayı Turgut Altınok yüzde 36,2 oylarına sahip.

 

 

İzmir’de CHP adayı Cemil Tugay için yüzde 44,9, AK Parti adayı Hamza Dağ için yüzde 36,2 oy oranı çıktı.

 

Balıkesir’de yüzde 42 ile AK Parti adayı Yücel Yılmaz önde giderken, onu yüzde 39,4 oranına sahip CHP adayı Ahmet Akın takip ediyor.

 

 

Adana’da yüzde 31,5 oranla CHP adayı Zeydan Karalar önde, onu yüzde 27,7 ile Ak Parti adayı Mehmet Kocaispir takip ederken, İYİ Parti adayı Ayyüce Türkeş yüzde 27,3 ile yarışta geri kalmıyor.

 

Eskişehir’de CHP adayı Ayşe Ünlüce yüzde 43,6 ile birinci, AK Parti adayı Nebi Hatipoğlu yüzde 38,9 oy oranı ile ikinci sırada bulunuyor.

 

Gezici Araştırma’nın Edirne Belediye Başkanlığı için yaptırdığı kamuoyu araştırmasına göre, CHP’nin oylarında 2019 seçimlerine göre büyük artış gözlenirken, AK Parti’deki düşüş dikkat çekiyor.

 

2 bin 268 kişi ile yapılan araştırmaya göre, CHP adayı Filiz Gencan Akın yüzde 45,6 oy alırken, AK Parti adayı Belgin İba yüzde 38,7 ve İYİ Parti adayı Hamdi Sedefçi 11,7 oy alıyor.

 

Yerel seçimlere üç gün kala AREA Araştırma, Adana, Hatay ve Mersin’de yapılan yerel seçim anketinin sonuçlarını paylaştı. Buna göre üç kentte de CHP’den aday olan mevcut büyükşehir belediye başkanları, Karalar, Savaş ve Seçer önde görünüyor.

 

ALF Araştırma, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçim için 6 ilde gerçekleştirilen seçim anketi paylaştı. İşte, Ankara, Bursa, Çanakkale, Ordu, Nevşehir ve Edirne seçim anketi sonuçları:

 

Yerel seçim için yapılan anketin Ankara sonuçları şu şekilde: yüzde 55,4, Turgut Altınok yüzde 35,1, Cengiz Topel Yıldırım yüzde 3,1, diğer yüzde 6,4.

 

Ankette yerel seçimlerde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için sonuçlar ise şu şekilde oldu: Mustafa Bozbey (CHP) yüzde 44,4 Alinur Aktaş yüzde 41,6 (AKP),  Selçuk Türkoğlu yüzde 2,3 Sedat Yalçın yüzde 4,7 diğer yüzde 7,0.

 

Ankette ‘’Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi adaya oy vereceksiniz?’’ sorusu ise şöyle yanıt buldu: Enver Yılmaz (IYIP) yüzde 39,3, Hilmi Güler (AKP) yüzde 36,7, Zekai Sana yüzde 11,7, Adem Ağca 5,3, diğer yüzde 7,0.

 

Ankette Edirne için çıkan sonuçlar: Hamdi Sedefçi (IYIP) yüzde 38,9, Belgin İba (AKP) yüzde 35,5, Filiz Gencan Akın (CHP) yüzde 21,0, Mevlüt Aykoç yüzde 2,9, diğer yüzde 1,7.

 

Nevşehir için anket sonuçları şöyle oldu: Rasim Arı (IYIP) yüzde 44,6, Mehmet Savran yüzde 28,2, Adnan Doğu yüzde 13,1, Mehmet Bilgin yüzde 8,5, diğer yüzde 5,6.

 

ALF Araıştırma’nın Çanakkale anket sonucu ise şu şekilde: Burak Kunt (IYIP) yüzde 38,5, Muharrem Erkek yüzde 35,1, Jülide İskenderoğlu yüzde 18,4, Bilge Gündüz yüzde 3,1, diğer yüzde 4,9.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler