Sosyal Medya

Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de yaşananlar bir soykırım girişimi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu’nda konuştu. Erdoğan, yaptığı açıklamalarda İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına işaret ederek “Gazze’de yaşananlar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de yaşananlar bir soykırım girişimi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu’nda konuştu. Erdoğan, yaptığı açıklamalarda İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına işaret ederek “Gazze’de yaşananlar kesinlikle bir savaş değildir, bir soykırım girişimidir” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu’nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve dünya gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik yürüttüğü şiddetli saldırılara tepki gösteren Erdoğan, “Gazze’de sadece çocuklar, kadınlar, siviller canice katledilmedi. Aynı zamanda milyarca insanın hukuka olan inancı yok edildi. Gazze’de yaşananlar kesinlikle bir savaş değildir, bir soykırım girişimidir. Çünkü savaşın bile uyulması gereken bir ahlakı, hukuku vardır” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Bilindiği gibi 6 Şubat 2023’te yaşadığımız asrın felaketi nedeniyle formumuz geçtiğimiz yıl iptal etmek zorunda kalmıştık. Deprem felaketinin yaralarını hızla sarıyoruz.

Turizmin başkenti Antalyamız Forumla birlikte küresel diplomasinin kalbinin attığı yerlerden biri haline geliyor. 3 gün boyunca günümüz liderlerinden geleceğin liderlerine, iş insanlarından akademisyenlere yaklaşık 4 bin katılımcı burada bir araya gelecek.

İnsanlık olarak gerçekten sancılı sıkıntılı krizlerin yaşandığı bir dönemden geçiyoruz. Pek çok alanda ezberler bozuluyor. Gönül ister ki bu değişim insanlığın güncel sorunlarına çözüm getirsin. Açlığa, yoksulluğa çare olsun. Maalesef bu konuda ümit var ama konuşamıyoruz. Ülkeler arasında gelir adaletsizliği giderek artıyor.

Kültürel ırkçılık, İslam düşmanlığı dünyanın pek çok bölgesinde toplum içerisinde bir veba salgını gibi yayılıyor. 21. yüzyıl, beklentilerin aksine buhranlar çağına dönüşmekte, kural temelli uluslararası düzen anlamını kaybetmekte, bir slogandan öteye geçememektedir.

Türkiye’nin hiçbir hadiseyi uzaktan seyretme lüksü yoktur. Doğru bildiklerimizi söylemek hem kendi insanımıza hem de tüm insanlığa karşı görevimizdir.

Milli gelirimizi 238 milyar dolardan 1 trilyon 119 milyar dolara yükselttik. Ülkemizi satın alma paritesine göre milli gelir sıralamasında dünyada 11. Sıraya çıkardık. İhracatı 36 milyar dolardan 256 milyar dolara turizm gelirimizi. 54,5 milyar dolara getirdik.

Savunma sanayinde yerli oranını yüzde 80 seviyelerine çıkardık. Geçtiğimiz hafta 5. Nesil Savaş uçağımız KAAN’ın da uçuşunu yapmasıyla bu alanda farklı bir lige yükseldik. Dışişlerinde 163 olan temsilci sayımız bugün itibariyle 261’e çıktı

İsrail’in sivil yerleşim yerlerini hedef alan saldırıları sonucunda bugüne kadar 30 bin Gazzeli şehit edildi. 70 binden fazla Filistinli yaralandı yaklaşık 2 milyon insan evlerinden uzakta göçe zorlandı. Gazze’de sadece çocuklar, kadınlar, siviller canice katledilmedi. Aynı zamanda milyarca insanın hukuka olan inancı yok edildi.

Söz konusu İsrail olunca BMGK’nın AB’nin sürekli hak hukuktan bahseden kurumlarının yıllardır bize örnek gösterilen yapıların ne kadar aciz ve işlevsiz olduğunu hep birlikte gördük.

 

 

 

 

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler