Sosyal Medya

Genel

(YENİLEME– JP Morgan açıklaması eklendi) Erdal Sağlam Gaye Erkan’ın yatırımcı toplantısını  anlattı

akan Şimşek’in görevde kalıp kalmayacağının sorgulanması başta gelirken, öte yandan ABD’de artan tahvil faizlerini örnek göstererek, yatırımcılar, Türkiye’de tahvile verilen faizlerin yeterince cazip olmadığını söylemişler.

(YENİLEME– JP Morgan açıklaması eklendi) Erdal Sağlam Gaye Erkan’ın yatırımcı toplantısını  anlattı

Ekonomim.com’a göre, J.P. Morgan, uluslararası yatırımcıların, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) New York’ta düzenlediği ilk Yatırımcı Günü’ne yoğun ilgi gösterdiklerini duyurdu. J.P. Morgan Küresel Makro Araştırma Başkanı Luis Oganes adına yapılan açıklamada, “J.P. Morgan, bu hafta New York’ta düzenlenen ve sabit getirili ve hisse senedi yatırımcılarının yoğun ilgi gösterdiği Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının ilk Yatırımcı Günü’ne ev sahipliği yapmaktan onur duydu” ifadesi kullanıldı.

 

J.P. Morgan uzmanlarının da toplantıda hazır bulunduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Toplantının başarılı geçmesine katkı sağlayan J.P. Morgan Küresel Para Birimleri, Gelişen Piyasalar ve Gelişen Piyasalar Kredi Başkanı Stephen Jefferies’e, Türkiye Masası Başkanı Burak Kaynak’a, Türkiye Kıdemli Ülke Yetkilisi Mustafa Bağrıaçık’a, Kuzey Amerika Gelişmekte Olan Piyasalar Satış Müdürü Daniel Sanchez’e, Türkiye Ekonomisti Fatih Akçelik’e ve Gelişmekte Olan Piyasalar Stratejisti Saad Sıddıqui’ye teşekkür ederiz.”

 

 

New York’ta yatırımcılar toplantısına katılan Hafize Gaye Erkan’ın turuna yansıyanları 10 Haber yazarı Erdal Sağlam kaleme aldı. Kulis haberine göre yatırımcılar, Erkan’a ilginç sorular sordu. Onlardan biri de Hazine Bakanı Mehmet Şimşek’le ilgili…

 

Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan, New York’ta katıldığı yatırımcı toplantısında gelen sorular karşısında terlemiş. Yabancılar daha yüksek faiz istemiş, ‘Şimşek gider mi’ diye soranlar da olmuş.

 

10 Haber yazarı Erdal Sağlam; New York’taki yatırımcılar toplantısına Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek olmadan giden Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’a terleten bir soru sorulduğunu aktardı.

Şimşek  gidici mi?

Sağlam’ın yazısının ilgili bölümleri şöyle:

* New York’ta yapılan yatırımcı toplantısında, Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan’ın ekonomi politikalarını sorgulayan birçok soruyla karşı karşıya kaldığını öğrendik.

* Bakan Şimşek’in görevde kalıp kalmayacağının sorgulanması başta gelirken, öte yandan ABD’de artan tahvil faizlerini örnek göstererek, yatırımcılar, Türkiye’de tahvile verilen faizlerin yeterince cazip olmadığını söylemişler. Yatırımcılar bu kadar küçük bir fark için Türkiye riskinin alınamayacağını ifade etmişler.

* Bu arada yatırımcılar Türkiye’ye girişte risklerini yönetecek mekanizmalara sahip olmadıklarını belirterek, yerli ve yabancı bankalar arasındaki işlemlerin serbest bırakılmasını istemişler.

 

 

Faiz artışı ne olacak?

Ajanslara yansımayan, toplantıya katılanlardan aldığımız dolaylı bilgilere göre Başkan Gaye Erkan’ın kurlar konusunda yabancılara güvence vermeye çalıştığı, eskisi gibi ani kur hareketleri olmayacağına garanti verdiği söyleniyor. Bunun yanında parasal sıkılaştırmanın sonuna geldik cümlesi üzerine gelen sorulara, “gereken neyse yapılacak, kararlıyız” yanıtı vererek, ek faiz artışlarını ima etmeye çalıştığı yorumları yapılıyor.

 

Erdoğan ek faiz artışını kabul eder mi?

 

Ancak gelinen noktada Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan’ın, yüzde 45’e çıkacak politika faizinin yetmemesi halinde ek faiz artırımı yapacağına ilişkin daha açık mesajlar vermesi gerekeceğine inanıyorum.

 

Haberin orijinali için tıklayın

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler