Sosyal Medya

Genel

Doğa sevgisi: Bir koruma alanı daha enerji santrali oluyor!

Datça’da özel çevre koruma bölgesi ve kesin korunacak hassas alan sınırları içerisinde kalan rüzgar enerji santrali için ÇED süreci tamamlandı.…

Doğa sevgisi: Bir koruma alanı daha enerji santrali oluyor!

Datça’da özel çevre koruma bölgesi ve kesin korunacak hassas alan sınırları içerisinde kalan rüzgar enerji santrali için ÇED süreci tamamlandı. Çevreciler ise projenin doğal yaşamı olumsuz etkileyeceğini belirterek hayata geçirilmemesini istedi.

 

Hisarüstü Enerji Yatırımları A.Ş. tarafından Muğla’nın Datça İlçesine bağlı Karaköy Mahallesinde hayata geçirilmesi planlanan  “Acar Rüzgâr Enerji Santrali Depolamalı Elektrik Üretim Tesisi” ile ilgili ÇED süreci tamamlandı.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Hisarüstü Enerji Yatırımları A.Ş. tarafından Muğla’nın Datça İlçesinin Karaköy Mahallesinin Uzundere, Güzne, Uzunkurtderesi, Kızılağaç Mevkileri ile Reşadiye Mahallesinin, Tekir Mevki ile Kızlan Mahallesinde “Acar Rüzgar Enerji Santrali Depolamalı Elektrik Üretim Tesisi” nin yatırıma geçirilmesi planlandığı ve ÇED süreci tamamlanan ve halkın katılım toplantılarının yapılacağı Projede toplam 7 adet türbin ve lityum iyon teknolojisi elektrik depolama tesisi kurulacağı ve Rüzgar Enerji Santralinin kurulu gücünün 29,7 MWm/29,7 MWe, Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kapasitesi ise 29,7 MWe/29,7 MWh olacağı bilgisi paylaşıldı.

 

Proje kapsamında üretilen ve depolanan elektrik enerji miktarının 118.800.000 kWh/yıl olacağı öğrenildi.

 

PROJE ÇEVRE KORUMA BÖLGESİNDE

Korunan alanlar haritasına bakıldığında Rüzgar Enerji Santrali Lisans Alanının “Datça Bozburun Özel Çevre Koruma Bölgesi” ile “Nitelikli Doğal Koruma Alanı ve Kesin Korunacak Hassas Alan” sınırlarında kaldığı görülüyor.

Proje kapsamında tesis edilecek türbinler, şalt sahası ve elektrik depolama tesisi alanını ise” Nitelikli Doğal Koruma Alanı” içerisinde bulunuyor.

Bölgedeki STK’ların projenin hayata geçirilmemesi için mücadele ediyorlar ve Projenin doğal yaşamı yok edeceğini iddia ediyorlar.

 

 

 

 

Kenan GÜRBÜZ

patronlardunyasi.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler