Sosyal Medya

Genel

BBC: Dünya’da en çok ziyaret edilen dört şehrinden ikisi Türkiye’de

Dünyanın en çok ziyaret edilen dört şehrinden ikisinin Türkiye’de olduğu belirlendi. Son zamanlarda vize zorunluluğunun kaldırılmasıyla birlikte ülkenin 2024’te daha…

BBC: Dünya’da en çok ziyaret edilen dört şehrinden ikisi Türkiye’de

Dünyanın en çok ziyaret edilen dört şehrinden ikisinin Türkiye’de olduğu belirlendi. Son zamanlarda vize zorunluluğunun kaldırılmasıyla birlikte ülkenin 2024’te daha fazla turist ağırlaması bekleniyor. Hal böyle olunca BBC sordu: Neden herkes Türkiye’ye gidiyor?

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü Kasım 2023’te, uluslararası seyahatin pandemi öncesi seviyelerin yüzde 90’ına ulaşma yolunda ilerlediğini ve yıl boyunca yaklaşık 975 milyon insanın yurt dışına gittiğini belirtti.

Birleşik Krallık merkezli yayın kuruluşu BBC’de yer alan habere göre, bu uluslararası gezginlerin çoğunun aklında tek bir ortak varış noktası var: Türkiye.

Aralık ayında Euromonitor International, uluslararası varışlar açısından dünya genelindeki ilk 10 şehrin ayrıntılarını içeren “En İyi 100 Şehir Destinasyonu Endeksi 2023” adlı kendi raporunu yayınladı. Dünyanın en çok ziyaret edilen dört şehrinden ikisinin Türkiye’de olduğu ortaya çıktı. Peki bu şehirler hangileri mi: İstanbul ve Antalya.

Raporda, “İstanbul, 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 26 büyümeyle uluslararası varış sayısında ilk sırada yer alırken, onu ikinci sırada (yüzde 17 artışla) Londra ve üçüncü sırada (yüzde 18 artışla) Dubai takip ediyor” ifadesine yer verildi.

 

Antalya’ya Paris’ten daha fazla turist geliyor

BBC’nin haberinde şu ifadelere yer verildi:

İstanbul’un 15,5 milyonluk nüfusa sahip (Avrupa’nın en büyüğü) bir şehir olduğu göz önüne alındığında, bu büyük bir sürpriz değil. Ancak merak uyandırıcı olanı, 1,3 milyon kişiye ev sahipliği yapan bir şehir olan Antalya’nın nasıl 16,5 milyon uluslararası ziyaretçiyi ağırlamayı başardığı. Paris (nüfus: 2,1 milyon), Hong Kong (7,4 milyon), Bangkok (11 milyon)’dan daha fazla.

Antalya, Almanlar, Ruslar ve İngilizler için uzun süredir popüler bir seyahat noktası. Turkuaz suları, ılıman kışları, sıcak yazları ve güneş ışığı, onu tarihsel olarak bir sahil destinasyonu haline getirmiştir. Roma surlarına ve Osmanlı döneminden kalma evlere bakan platosu, ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e öncülük etmiştir.

Uçuşlardaki büyük artış sayesinde dünyanın dört bir yanından daha fazla insan Antalya’nın güzelliğini deneyimliyor. Euromonitor International raporuna göre şehrin uluslararası ziyaretçi sayısında 2023 yılında 2022 yılına göre yüzde 29 artış yaşandı.

Ancak gezginler sadece İstanbul ve Antalya’ya gitmiyor. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, Türkiye genelinde iç ve dış hat uçuşları 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 16,3 artış gösterdi ve ülke bu yıl daha fazla uluslararası ziyaretçiyi ağırlamaya hazır görünüyor.

 

2024’te turist sayısı artacak

Türkiye Ocak 2024’te, Amerikalı, Kanadalı ve Meksikalı gezginlerin 90 günden az süren ziyaretler için e-vize alma zorunluluğunu ortadan kaldırdı. Giriş koşullarının son dönemde gevşetilmesi, 2023’te yüzde 10,4 artışla 49 milyonun üzerine çıkan Türkiye’ye uluslararası seyahat edenlerin sayısını artıracak. BBC’nin ifadesine göre, Türkiye aynı zamanda Amerikalılar için ziyaret edilmesi nispeten uygun fiyatlı bir yer olmaya devam ediyor; yaşam maliyetinin ABD’ye göre yüzde 54 daha düşük olduğu tahmin ediliyor.

Türkiye’ye ziyaretçi çeken bir diğer husus ise büyüyen medikal turizm endüstrisidir. Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre, 2022 yılında medikal turizm amacıyla Türkiye’ye yaklaşık 1,2 milyon kişi geldi; bu sayı, 2021 yılına kıyasla yüzde 308 artış gösterdi. Yalnızca 2023 yılının ilk yarısında ilave 746.290 medikal turist Türkiye’yi ziyaret etti. Antalya diş hekimliği turizmi için özellikle popüler bir nokta haline geliyor; birçok yerel diş hekimi ve her şey dahil diş turizmi işletmecileri hastaların seyahat konaklama masraflarını da karşılamayı teklif ediyor.,

 

 

 

patronlardunyasi.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler