Sosyal Medya

Ekonomi

“2 bin 500 okul battı, Bu yıl bin kolej daha batabilir..!”

TÖZOK Başkanı Zafer Öztürk, özel okullar ve velilerin çok sıkıntıda olduğunu söyledi...

“2 bin 500 okul battı, Bu yıl bin kolej daha batabilir..!”

Özel okullar ve velilerin çok sıkıntıda olduğunu söyleyen TÖZOK Başkanı Zafer Öztürk, “MEB, bir öğrencinin maliyetini hesaplasın. Devlet, bu parayı bize değil özel okul velisine teşvik versin. 2 bin 500 okul battı. Bu yıl bin kolej daha batabilir” dedi.

Türkiye Özel Okullar Derneği’nin (TÖZOK) her yıl Antalya’da düzenlediği eğitim sempozyumunun 22’ncisi, “Eğitime Bütünsel Yaklaşım ve Yapay Zeka” temasıyla yapıldı. Bürokratlar, akademisyenler, okul sahipleri katıldı. Yarım milyonu geçen okul ücretleri, öğretmenlerin düşük maaşları TÖZOK Başkanı Zafer Öztürk’e soruldu. Öztürk şöyle konuştu:

YÜZDE 56.89’U GEÇEMEZ!

“Türkiye’de özel okullar eğitimin lokomotifidir. Bizim yaptığımız ulusal ve uluslararası programlarla Türk Milli Eğitimi ayakta duruyor. Özel okulların ücret artışlarının, ara sınıflarda 300 bin liraya çıktığı iddiaları gerçeği yansıtmıyor. Bu rakamlar ilk kez kayıt yapılan birinci sınıflar ve hazırlıkta oldu. Yasaya göre ara sınıflara maksimum yüzde 56.89 zam yapılabilir. Okullarda tam gün eğitim ve 3 öğün yemek var. Yemek fiyatlarımıza, ekstra zam yapmadık. Gıda enflasyonu nedeniyle yemek fiyatları, çok fahiş arttı. Yasal hakkımız etüt için para almıyorduk. Artık alıyorlar.

Ara sınıflarda ücret artışı da yüzde 56.89’u etüt ücreti nedeniyle geçti. İlkokul 1. sınıf, 5. sınıf ve 9. sınıf gibi sınıflarında yüzde 200 zam yapanlar oldu.”

VELİLER DESTEKLENSİN

“Özel okulların hepsi aynı kefeye konulamaz. Sorun, özel okulların fiyatlarının indirilmesiyle çözülecek bir sorun değil. Sektör de veliler de sıkıntıda. Dünyada, özel okulların velisine devlet destek oluyor. MEB, bir öğrencinin kendisine maliyetini hesaplasın. Devlet de bu rakamı istisnasız tüm özel okul velisine teşvik versin. Bize ödeme yapılmasın.”

33 bin 598 depremzede tam burslu okuyor

TÖZOK Başkanı Zafer Öztürk, “Ülkemizin en değerli hazinesi çocuklarımız” diyerek, depremzede 33 bin 598 öğrencinin, 3 bin 93 okulda tam burslu okuduklarını söyledi.

 

Yazının Devamına Buradan Ulaşabilirsiniz

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler