Sosyal Medya

Ekonomi

SPK 2 gerçek ile 2 tüzel kişiye para cezası uyguladı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), son haftalarda yapılan incelemeler sonucunda 2 gerçek kişiye ve 2 tüzel kişiye toplamda 5 milyon 468 bin 630 lira idari para cezası uyguladı.

SPK 2 gerçek ile 2 tüzel kişiye para cezası uyguladı

SPK’nın haftalık bültenine göre, Mega Polietilen Köpük Sanayi ve Ticaret’in 25 milyon lira değerindeki bedelli sermaye artırımı başvurusu onaylandı. Ayrıca, Ahlatcı Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ ve Pasifik Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ adlı girişim sermayesi yatırım ortaklıklarının kuruluş talebi kabul edildi. Kuveyt Türk Portföy Yönetimi AŞ’nin fon sepeti şemsiye fonunun kuruluşuna izin verilmesi talebi de onaylandı. Argeus Gayrimenkul Portföy Yönetimi AŞ’ye faaliyet izni ve portföy yöneticiliği yetki belgesi verilmesi talebi de kabul edildi.

Bankpozitif Kredi ve Kalkınma Bankası AŞ’nin mevcut faaliyet izinlerine ek olarak, çeşitli aracılık faaliyetlerinde bulunmasına izin verildi. Fonventure Kitle Fonlama Platformu AŞ’nin kuruluşuna da izin verildi.

SPK, Türker Proje Gayrımenkul ve Yatırım Geliştirme AŞ’ye ait pay piyasasındaki işlemlerle ilgili olarak 2 gerçek kişiye toplamda 2 milyon 109 bin 65 lira, İnfo Yatırım Menkul Değerlere 3 milyon 150 bin 216 lira ve Metrik Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık’a 209 bin 349 lira idari para cezası uyguladı.

Kurul ayrıca, 15 gerçek kişi ve 8 internet içerik sağlayıcısı hakkında suç duyurusunda bulunma kararı aldı. Ayrıca, Türkiye’de yerleşik kişilere yönelik olarak yurt dışında kaldıraçlı işlemler yaptıran 25 internet sitesinin erişiminin engellenmesi için gerekli hukuki işlemlerin yapılmasını kararlaştırdı.

SPK’nın aldığı bir diğer karar ise sermaye piyasası kurumlarına, kuruluşlarına ve ortaklıklarına başvurularını daha hızlı ve etkili bir şekilde yapabilmeleri için e-Başvuru Sistemi’nin kullanılmasına olanak sağlamaktır. Bu kapsamda, 15 Nisan 2024 tarihinden itibaren başvuruların elektronik ortamda yapılması esas olacak. Ancak, acil durumlar veya teknik aksaklıklar durumunda başvurular ıslak imza ile fiziksel olarak da yapılabilir.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler