Sosyal Medya

Ekonomi

O sigara markasının fiyatlarına da zam geldi!

Yeni yıla zamla uyanan Türkiye’de köprü-otoyol geçişleri, MTV ve trafik cezalarından sonra bir zamın da sigaraya geldiği bildirildi.

O sigara markasının fiyatlarına da zam geldi!

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar ve Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş, bir sigara markasına zam geldiğini duyurdu.

1 TL İLE 3 TL ARASINDA ZAM GELDİ

1 TL ile 3 TL arasında değişen zamlardan sonra en düşük sigara fiyatı 52, en yüksek sigara fiyatı ise 60 TL oldu. Bu arada zamların önümüzdeki günlerde de devam edeceği kaydedildi.

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANMIŞTI

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla sigara ve tütün ürünleri üzerindeki nispi ÖTV yüzde 63’ten yüzde 57’ye çekilirken, aradaki fark maktu ÖTV’ye yüklenmişti.

Kararla nispi vergi düşürülürken paket başına maktu vergi 1.1043 TL’den 4.8058’e, paket başına asgari maktu tutarı da 22.228’den 28.498’e yükseltilmişti.

Bu değişiklik ile 1 paket sigaradaki vergi eşik fiyatı 35.28 liradan 50 liraya çıkmıştı. Böylece 50 liranın altında sigaranın piyasaya sürülme ihtimali de düşürülmüştü.

Nispi ÖTV’deki 6 puanlık indirim ise firmaların her 1 liralık maliyet artışını sigara fiyatlarına yansıtabilmek için yapmaları gereken zam tutarını 7.5 liradan 5.2 liraya indirmişti. Maktu ÖTV nedeniyle, sigarada ortalamada 3.5 lira gibi bir zammın olabileceği belirtilmişti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler