Sosyal Medya

Kripto Para

Tether yüz milyarlarca dolar hacmi ile dikkat çekiyor

Tether stabilcoin'in ihraç edilen dolarla sabitlenmiş miktarı, şirket tarafından açıklanan verilere göre 100 milyar doları aştı. Tether, Bitcoin ve Ethereum gibi diğer kripto paralardaki fiyat dalgalanmalarından korunmak amacıyla tasarlanan bir stabilcoin olarak, 1 dolarlık sabit değeri ile kripto para birimlerini taşımak için yaygın bir şekilde kullanılıyor.

Tether yüz milyarlarca dolar hacmi ile dikkat çekiyor

Şirket, oluşturduğu kripto paraların hacmiyle eşleşen dolar bazlı rezervleri tutarak, doların sabit değerini koruduğunu iddia ediyor. Ancak, dolara sabitlenmiş tether tokeni, son günlerde 1,0020 dolara kadar işlem gördü.

Foreks’in haberine göre, dijital varlık piyasa yapıcısı Keyrock’un Asya-Pasifik iş geliştirme müdürü Justin D’Anethan, “Tüccarlar, emirlerini yerine getirmek için tether üzerinden prim ödemeye hazırdı. İronik bir şekilde, tether yıllarca rezervlerini ve bilançolarını açıklamaya direndiği için her zaman meşruiyetleri konusunda endişeli olmuştur. Ancak, 2017’den günümüze kadar birçok dalgalanma olayına tanıklık ettiler ve bu olaylara karşı direndiler. Kripto para birimi çiftlerinin büyük bir kısmı USDT cinsinden ifade ediliyor, bu da büyük boğa koşusu ve kripto alanına yönelik coşku zamanlarındaki primi açıklıyor” şeklinde değerlendirmede bulundu.

CoinMarketCap verilerine göre, son 24 saat içinde yaklaşık 124 milyar dolar değerinde tether el değiştirdi. ABD’li düzenleyiciler, stabilcoin rezervlerinin hızlı çıkışlara maruz kalabileceği uyarısında bulunarak, bu tür tokenleri geleneksel para birimine dönüştürmek isteyen sahipleri konusunda bankalara dikkatli olmalarını istedi.

Tether, 2021 yılında New York Başsavcılığı ile yaptığı anlaşmanın bir parçası olarak rezervleri hakkında üç ayda bir rapor sunmayı kabul etti. Son rapora göre, 2023 sonunda Tether’in rezervlerinde 63 milyar ABD Hazine tahvili, 3,5 milyar dolar değerinde metal, 2,8 milyar dolar Bitcoin, 3,8 milyar dolar “diğer yatırımlar” ve 4,8 milyar dolar “teminatlı kredi” bulunuyordu.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler