Sosyal Medya

Kripto Para

Kripto borsa dolandırıcılığından ceza alan Fried özür diledi

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’a, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi.

Kripto borsa dolandırıcılığından ceza alan Fried özür diledi

FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’a kripto borsa dolandırıcılığı suçlamasıyla 25 yıl hapis cezası verildi. Mahkemede suçlu bulunan Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulundu. Avukatları, cezanın 6.5 yılla sınırlandırılması gerektiğini savunsa da hakim cezayı 25 yıl olarak belirledi.

Bankman-Fried’ın ifadesinde yalan söylediğini ve kendisine emanet edilen parayı başka amaçlar için kullandığının farkında olduğunu belirten Hakim Lewis Kaplan, Bankman-Fried’ın pişmanlık göstermediğini ve gelecekte yeniden benzer suçları işleyebileceğini dile getirdi.

Bankman-Fried’ın hapis cezası almasının yanı sıra, FTX’in iflas etmesiyle ilgili dava da önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Şirketin iflası sırasında 8 milyar dolar borcu olduğu biliniyor. Davada suçlanan diğer kişiler arasında Bankman-Fried’ın eski kız arkadaşı ve iş arkadaşları da bulunuyor. Savcılıkla işbirliği yaparak cezalarını hafifletmeye çalışan bu kişiler, Bankman-Fried’ın FTX müşterilerinin hesaplarındaki parayı kullandığına dair belgeler sunmuştu.

Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Bankman-Fried’ın avukatları cezanın 6.5 yılla sınırlanması gerektiğini savunuyordu. BBC Türkçe’nin haberine göre, mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

Ününün zirve yaptığı dönemde Bankman-Fried, spor ve eğlence dünyasının ünlü isimleri ile geziyor ve teknoloji dahisi imajı ile yatırımcıları FTX’e çekiyordu.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler