Sosyal Medya

Borsa

FED Başkanı Powell: “Mart ayı için indirim beklemiyorum” dedi, Bitcoin yüzde 2’nin üzerinde değer kaybetti

Kripto para piyasasının toplam piyasa değeri 1,56 trilyon dolar; Bitcoin'in piyasa değeri 824 milyar dolar, Ethereum'un piyasa değeri ise 271 milyar dolar seviyesinde...

FED Başkanı Powell: “Mart ayı için indirim beklemiyorum” dedi, Bitcoin yüzde 2’nin üzerinde değer kaybetti

Başkan Powell’ın açıklamaları ve Celsius şirketinin 35 bin Bitcoin transfer haberlerinden sonra, Bitcoin 42.035 dolar seviyesinden, Ethereum da 2.262 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Kripto para piyasasının toplam piyasa değeri 1,56 trilyon dolar; Bitcoin’in piyasa değeri 824 milyar dolar, Ethereum’un piyasa değeri ise 271 milyar dolar seviyesinde. CoinTR Araştırma Departmanı tarafından hazırlanan bültende kripto para sektöründeki gelişmelere yer veriliyor.

Günün öne çıkan diğer başlıkları:

Powell: “Mart ayı için indirim beklemiyorum” dedi, Bitcoin ve diğer alcoinler hızla değer kaybetti

ABD merkez bankası FED, dün gerçekleştirilen toplantıda faiz oranlarını sabit bıraktı. Toplantının ardından, FED Başkanı Jerome Powell yaptığı açıklamada, Mart ayında bir indirim beklemediğini kamuoyu ile paylaştı. Powell, kararları verilere dayalı olarak aldıklarını ve henüz faiz indirimi yapacak kadar olumlu bir tablo öngörmediğini ifade etti. Powell’ın bu açıklamalarının ardından Bitcoin ve diğer yatırım varlıklarında düşüşler oldu. Bitcoin’in değeri 43 bin dolar seviyesinde tutunamadı. Altın ve gümüş fiyatlarında, Nasdaq, S&P 500 ve Dow Jones endekslerinde düşüşler görüldü. Powell’ın konuşması sırasında Celsius şirketine ait bir cüzdandan 35 bin adetten fazla Bitcoin’in transfer edilmesi de piyasada endişe yarattı.

Tether Holdings, 2023’ün son çeyreğinde 2.85 milyar dolar kar elde etti

Tether, USDT stablecoin’in şirketi, 2023’ün son çeyreğinde hazine faizleri ve diğer varlık performanslarından kaynaklanan 2.85 milyar dolarlık rekor net kâr elde etti. Şirketin tasdik raporuna göre, bu karın büyük bir kısmı (1 milyar dolar) ABD Hazine tahvillerinden gelen faiz gelirinden geldi. Tether’ın yıllık toplam net kârı 6.2 milyar dolar olarak açıklandı. Bu miktarın 4 milyar doları ABD Hazine bonoları ve diğer kripto olmayan yatırımlardan elde edildi. Tether’ın toplam varlıkları arasında ABD Hazine tahvilleri, Bitcoin, altın ve girişim sermayesi yatırımları bulunuyor. Şirket, fazla rezerv birikimi yaparak portföy riskini azalttığını ve toplam rezervin 5.4 milyar dolar olduğunu, bunun da 4.8 milyar dolarlık teminatlı kredileri karşıladığını belirtti. Tether, dünya genelinde stablecoin’lerin yüzde 70’ini temsil ederek 2023’te pazar payını artırdı.

FTX , müşterilere tam ödeme yapmayı planlıyor ama yeniden faaliyete geçmeyecek

FTX tarafı, iflas sonrasında müşterilerine tam ödeme yapmayı planladığı ancak platformu tekrar başlatmayı düşünmediği yönünde açıklamalarda bulundu. Müşterilerin, FTX’in çöküşü sırasında kaybolan varlıkların kurtarılması için belge sunmaları gerekecek. FTX’in iflasının ardından yaklaşık 15 milyon kişinin toplamda 30 ila 35 milyar dolar arasında kaybı olduğu söylenmişti. FTX’in kurucusu ve CEO’su Sam Bankman-Fried, geçen yıl müşteri fonlarını çalmaktan suçlu bulunmuştu.

ABD Temsilcileri, CFPB’nin kripto kuralına karşı çıkarak daha uzun yorum süresi talebinde bulundular

ABD Temsilciler meclisi üyeleri, Tüketici Finansal Koruma Bürosu’nun (CFPB) önerdiği kurala karşı çıkarak, daha uzun bir yorum süresi talep etti. Mektupta, CFPB’nin dijital varlıkları kapsayacak şekilde denetim yetkisini genişletme önerisinin belirsizlik yarattığı ve bu durumun kripto borsalarını etkileyebileceği ifade edildi. CFPB’nin önerisini değerlendirmek ve kripto topluluğundan geri bildirim almak amacıyla önerinin 60 gün daha açık olması talep edildi. Ayrıca, mektupta “kendi barındırdığı cüzdanlar” aracılığıyla eşler arası işlemlerin dijital varlık ekosistemi için kritik bir unsur olduğu vurgulandı. Mektup, ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Patrick McHenry tarafından imzalandı.

Hong Kong Yetkilileri, Worldcoin’in kişisel veri gizliliği endişeleri nedeniyle operasyonlarını soruşturuyor

Hong Kong Kişisel Verilerden Sorumlu Gizlilik Komiserliği Ofisi (PCPD), kişisel veri gizliliği endişeleri nedeniyle kimlik doğrulama projesi Worldcoin’in yerel operasyonlarını araştırıyor. PCPD, Worldcoin’in Hong Kong’daki altı tesise baskın düzenlediğini ve soruşturma kapsamında belgeler ve bilgi talep ettiğini açıkladı. Worldcoin, kullanıcıların kimliklerini doğrulamak için iris tarama küreleri kullanıyor. PCPD, Worldcoin’in faaliyetlerinin kişisel veri gizliliği için ciddi riskler içerdiğini ve ilgili kuruluşun hassas kişisel verilerin toplanması ve işlenmesinin Kişisel Verilerin (Gizlilik) Yasası’nın gereksinimlerine aykırı olabileceğini belirtti. 2021’de hayata geçen Worldcoin projesinde, Aralık 2023 itibariyle 5 milyondan fazla kişi kimlikleriyle hesap oluşturdu. Ancak, projenin gizlilik endişeleri nedeniyle birçok ülkenin düzenleyici kurumlarının dikkatini çektiği, bu kapsamda Kenya’daki hizmetlerini askıya aldığı ve Hindistan’da iris taramalarını durdurduğu belirtiliyor.

Ripple Başkanı Chris Larsen’in kişisel hesapları 213 Milyon XRP ile hacklendi

Ripple’in Yönetim Kurulu Başkanı Chris Larsen’ın kişisel hesapları, 213 milyon XRP (yaklaşık 112.5 milyon dolar değerinde) bir saldırıya uğradı. Saldırganlar, XRP’yi en az altı farklı borsada aklamaya çalıştı, ancak yetkililer müdahale ederek ilgili hesapları dondurdu. Olay, XRP’nin fiyatında kısa bir düşüşe neden oldu, ancak hızla toparlandı. Ripple tarafı, henüz bir açıklama yapmadı ancak Larsen, olayın Ripple hesaplarını değil kişisel hesaplarını etkilediğini belirtti.

Teknik Analiz

BTC/USDT

Bitcoin, geçtiğimiz günlerde pozisyon opsiyonlarının kapanması ve FED’in faizleri sabit bırakma beklentisiyle 38.500 dolardan bulduğu destekle 44.000 dolara kadar yükseldi. Ancak, FED Başkanı Powell’ın açıklamalarının ardından 42.960 dolar desteğini kırarak günü bu seviyenin altında tamamladı. Bitcoin, bu sabah saatlerinde 42.150 dolar seviyelerinde seyrediyor. 42.960 dolar seviyesini hacimli bir mumla aşamadığı sürece satış baskısıyla karşılaşmaya devam edebilir ve 40.298 dolardaki destek seviyesine kadar geri çekilebilir.

ETH/USDT

Ethereum, 2.161 dolar seviyelerinden aldığı destekle önemli bir ralli yaparak 2.400 dolar seviyesine kadar yükseldi. Ancak, özellikle Powell’ın dün yaptığı açıklamalardan sonra hızlı bir geri çekilme yaşadı ve bugün sabah saatlerinde 2.265 dolar civarında işlem görüyor. Geri çekilme devam ederse 2.161 dolar seviyelerine kadar gerileyebilir.

SOL/USDT

Solana, ekosistemindeki önemli Airdrop haberlerinin ardından, 78-79 dolar seviyelerinden almış olduğu tepkilerle 106 dolara kadar bir ralli gerçekleştirdi. Ancak, 105,91 dolar direnç seviyesinden gelen satış baskısıyla 101 dolara kadar geri çekildi. Powell’ın açıklamalarının etkisiyle 100-101 dolar bandını kırarak aşağı yönlü bir hareket başlattı. Solana, bugün sabah saatlerinde 93.83 dolar seviyelerinde işlem görüyor. İlk önemli destek seviyesi 85.30 dolar olarak gözümüze çarpıyor ve bu seviyelere kadar geri çekilme yaşanabilir.

ARB/USDT

2023 sonlarından Bitcoin spot ETF’lerinin onayına kadar geçen süreçte 2,40 dolar seviyelerine kadar yükselen ARB, bu bölgeden gelen satışlarla gücünü kaybetti ve 1,55 dolar seviyelerine kadar geri çekildi. Bu seviyeden bulduğu destekle birlikte 1,97 dolar seviyelerine kadar yeni bir yükseliş gerçekleştirdi. Ancak, 2 dolar direncini aşamayarak bir geri çekilme yaşadı. Özellikle Powell’ın açıklamalarının ardından 1,8175 dolardaki destek seviyesini hacimli bir mumla kırması ve kapanışı bu destek seviyesinin altında yapması, düşüşün devam edebileceğini işaret edebilir. Takip edilmesi gereken destek seviyeleri 1,55-1,60 dolardır.

Öne Çıkan Altcoinler

Monero (XMR): Fiyatı $167, son 24 saatte %4,10 ve 7 günde %9,93 artış gösterdi. Piyasa değeri $648.504.880

ORDI (ORDI): Fiyatı $62,, son 24 saatte %2,80 ve 7 günde %17,30 artış gösterdi. Piyasa değeri $1.301.759.819

Ronin (RON): Fiyatı $2,80, son 24 saatte %2,60 ve 7 günde %25,55 artış gösterdi. Piyasa değeri $817.465.115

ApeCoin (APE): Fiyatı $1,44, son 24 saatte %2,30 ve 7 günde %9,40 artış gösterdi. Piyasa değeri $532.337.221

Jupiter (JUP): Fiyatı $0,5935, son 24 saatte %63 ve 7 günde %62,89 düşüş gösterdi. Piyasa değeri $801.107.442

Manta Network (MANTA): Fiyatı $2,90, son 24 saatte %16,08 ve 7 günde %8,15 düşüş gösterdi. Piyasa değeri $727.691.455

BLUR (BLUR): Fiyatı $0,5838, son 24 saatte %6,91 ve 7 günde %4,90 düşüş gösterdi. Piyasa değeri $746.639.481

Frax Share (FXS): Fiyatı $9,50, son 24 saatte %6,79 düşüş ve 7 günde %4 düşüş gösterdi. Piyasa değeri $726.687.947

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

CoinTR

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler