Sosyal Medya

Borsa

CoinTR: ‘ABD’de Bitcoin ETF’leri, Gümüş ETF’lerini geride bıraktı, Bitcoin direnç seviyesini test ediyor…’

Bitcoin ETF'lerinin ABD'de ikinci sıraya çıkmasına rağmen ETF'lere talebin azalması ile birlikte Bitcoin geri çekildi...

CoinTR: ‘ABD’de Bitcoin ETF’leri, Gümüş ETF’lerini geride bıraktı, Bitcoin direnç seviyesini test ediyor…’

Bitcoin ETF’lerinin ABD’de ikinci sıraya çıkmasına rağmen ETF’lere talebin azalması ile birlikte Bitcoin geri çekildi. Bitcoin, son 24 saat içinde %3,10’luk düşüşle 41.420 dolar seviyesinden, Ethereum da aynı zaman diliminde %2,29’luk düşüşle 2.469 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Kripto para piyasasının toplam piyasa değeri 1,58 trilyon dolar; Bitcoin’in piyasa değeri 811 milyar dolar, Ethereum’un piyasa değeri ise 296 milyar dolar seviyesinde. CoinTR Araştırma Departmanı tarafından hazırlanan bültende kripto para sektöründeki gelişmelere yer veriliyor.

Günün öne çıkan diğer başlıkları:

Bitcoin ETF’leri, ABD’de Gümüş ETF’lerini geride bırakarak Altın ETF’lerinin arkasından ikinci sıraya geldi

ABD’de, sadece bir hafta içinde Bitcoin ETF’leri, varlık yönetimi açısından gümüş ETF’lerini geride bırakarak ikinci sıraya yükseldi. Bitfinex Türevler Başkanı Jag Kooner, büyük pazar ilgisi ve biriken Bitcoin talebinin dijital varlığı gümüşün önüne geçirmesinde etkili olduğunu belirtti. Grayscale’in GBTC trust’unun dönüşü de dahil olmak üzere spot Bitcoin ETF fonları, AUM açısından 27,5 milyar dolarlık değere ulaştı. Gümüş, tek bir emtia ETF varlık sınıfında AUM bakımından üçüncü sıraya geriledi ve yaklaşık 11,5 milyar dolar değerinde bulunmaktadır. Karşılaştırma olarak, ABD’deki altını tutan fonlar, 19 ETF üzerinde toplamda 96,3 milyar dolarlık bir AUM’a sahiptir.

Tether, 380 milyon dolarlık yeni Bitcoin alımıyla varlıklarını 2,8 milyar dolara yükseltti

Tether, son çeyrekte 380 milyon dolarlık daha Bitcoin satın alarak toplam varlıklarını 2,8 milyar dolara çıkardı. Şirket, Eylül 2022’den beri her çeyrekte düzenli olarak Bitcoin alımı yapıyor. Tether’in toplam Bitcoin varlığı 66.465 BTC’ye ulaştı. Şirket, karlarının %15’ini üç aylık periyotlarla Bitcoin alımına ayırma taahhüdünde bulunmuştu. Tether’ın Bitcoin adresleri resmi olarak açıklanmasa da, geçen yıl bir analist Tether’e ait olduğunu tahmin ettiği bir adresi belirleyerek şirketi 11. büyük Bitcoin sahibi olarak konumlandırmıştı.

SEC, Fidelity’nin önerdiği Ethereum ETF’si için kararını Mart’a kadar uzattı

Salı günü yapılan açıklamaya göre, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Fidelity’nin spot Ethereum ETF’ine teklifine ilişkin kararını 5 Mart tarihine erteledi. SEC, ”Komisyon, önerilen kural değişikliği üzerinde harekete geçmek için daha fazla zaman ayırmayı uygun buldu. Bu sayede, önerilen değişiklik ve ortaya çıkan konuları yeterince değerlendirebilir.” açıklamasını yaptı.

Fidelity, Kasım’da Fidelity Ethereum Fonu için başvuruda bulundu ve başvurusunda, geçen yıl mahkeme hakimlerinin SEC’in spot kripto ETF’lerini neden reddetmesi gerektiği konusunda tutarlı bir neden bulamadığına dair bir kararı referans gösterdi. SEC, şimdi onaylama, reddetme veya işlem başlatma kararı için daha fazla zaman kazanmış oldu. Ayrıca, Bloomberg Intelligence ETF analisti James Seyffart, SEC’nin kararı ertelemesi hamlesinin beklenen bir gelişme olduğunu ifade etti.

MetaMask, Ethereum kullanıcılarına özgü Validator Staking hizmetini başlattı

MetaMask, Ethereum kullanıcılarına kendi validator düğümlerini çalıştırma imkanı sunan yeni bir staking servisi başlattı. Kullanıcılar, 32 Ether depozito yatırarak MetaMask üzerinden validator düğümünü işletebilecekler. Hizmeti yöneten Consensys, iki yıldan fazla süredir hiç slashing cezası almadıklarını belirtti. Ancak, staking üzerinden elde edilen getiriler %3.8 olsa da, MetaMask platformu validator ödüllerinin %10’unu komisyon olarak alacak. Bu servis, özellikle merkezi olmayan staking sağlayıcılarına alternatif olarak görülebilir, ancak bazı kullanıcılar %10 komisyonu yüksek bulabilir.

Tayland SEC, Dijital Varlık Yatırım Limitlerini 300 bin Baht’a yükseltti

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 16 Ocak itibariyle geçerli olacak şekilde, bireylerin dijital varlıklara yönelik yatırım limitlerini artırdı. Artık gayrimenkul destekli ve altyapı destekli ICO’lar gibi dijital varlıklara birey başına 300 bin baht’a (8.400 $) kadar yatırım yapma izni verilecek.

Teknik Analiz

BTC/USDT

Bitcoin, 42.944 USD seviyesindeki direnç seviyesinin üzerinde kalıcı bir şekilde tutunamayarak, satış baskısıyla 40.500 seviyelerine geriledi. Bitcoin bu sabah saatlerinde 41.178 USD seviyelerinde seyrediyor. Özellikle, Bitcoin’in mevcut seviyesini koruması durumunda, gün içinde 42.944 USD direncini test etme potansiyeli bulunmaktadır. Ancak, sağlıklı bir toparlanma için fiyatın 39.693 USD destek seviyesine dokunması daha uygun görünüyor.

ETH/USDT

Ethereum, gün içinde 2.453 USD ile destek seviyesinin altına düşmesine rağmen, alımların etkisiyle fiyatını tekrar destek seviyesinin üzerine taşıdı. Bu destek seviyesini sürdürmesi halinde, özellikle günlük veya haftalık kapanışlar destek seviyesinin altında gerçekleşmediği takdirde, fiyatın 2,656 USD direnç seviyesine doğru bir yükseliş yaşanabilir.

SOL/USDT

Solana grafiğine baktığımızda haberlerin etkisiyle 97,88 USD direnç seviyesini aşarak neredeyse 105 USD seviyelerine yükseldiği görülmüştü. Bu noktada karşılaştığı satış baskısıyla 97,88 USD destek seviyesini kırarak 90 USD seviyelerine kadar geriledi. Bu sabah saatlerinde de 94 USD civarında işlem görmektedir. İlk takip edilmesi gereken direnç seviyesi 87-88 USD seviyelerinde olup, bu seviyeden sağlanacak bir destekle yukarı yönlü bir hareket mümkün olabilir. Genel olarak grafik incelendiğinde, Solana’nın sürekli olarak alçalan zirveler kaydetmesi, 88 USD direncinin kırılma olasılığını artırabilir.

ARB/USDT

ARB, 1,82 USD’deki destek seviyesine kadar geriledi. Bu seviyede karşılaşılan alış baskısıyla fiyatını bu sabah saatlerinde 1,88 USD’ye kadar yükseltti. Güçlü görünümünü sürdürebildiği takdirde tekrar 2 USD’deki direnç seviyelerini test etme potansiyeli bulunuyor. Burada dikkat edilmesi gereken nokta 1,82 USD’deki destek seviyesidir. Destek seviyesi hacimli bir mumla kırılırsa, 1,60 USD seviyelerinin altına doğru bir düşüş söz konusu olabilir.

Öne Çıkan Altcoinler

Fasttoken (FTN): Fiyatı $1,5364, son 24 saatte %3,03 ve 7 günde %5,45 artış gösterdi. Piyasa değeri $468,010,249

NEXUM (NEXM): Fiyatı $0,0898, son 24 saatte %2,86 ve 7 günde %82,18 artış gösterdi. Piyasa değeri $24,878,248

BinaryX (BNX): Fiyatı $0,3044, son 24 saatte %2,49 ve 7 günde %1,29 artış gösterdi. Piyasa değeri $103,667,859

Render (RNDR): Fiyatı $4,29, son 24 saatte %2,75 ve 7 günde %5,57 artış gösterdi. Piyasa değeri $1,604,022,730

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

CoinTR

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler