Sosyal Medya

Kripto Para

Bitcoin tarihi zirvesinde

Bitcoin fiyatı, tarihi zirvesine doğru hızla ilerliyor. En büyük kripto para birimi olan Bitcoin, bugün erken saatlerde 68,828 dolara kadar yükselerek 69,000 dolarlık önemli eşiği aşmaya çok yaklaştı.

Bitcoin tarihi zirvesinde

Şu anda fiyat, yüzde 1,32’lik bir artışla 68,468 dolarda bulunuyor. Son bir hafta içinde Bitcoin, yüzde 34’lük bir değer kazancı elde etti. Yıl başından bu yana ise yüzde 63’lük bir artışla dikkat çeken kripto para, son bir yılda ise yüzde 207 oranında değer kazandı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) bu yılın başlarında onaylanan spot Bitcoin borsa yatırım fonları, yeni büyük yatırımcıların piyasaya girişini sağladı. Bu durum, 2021’deki rekor seviyelerdeki coşkuyu ve ivmeyi yeniden canlandırdı.

Foreks’in haberine göre, Capital.com’un kıdemli piyasa analisti Kyle Rodda, “Bu kripto çılgınlığı 4.0 ve bence oldukça düşük tahvil ve faiz oynaklığı görmeye devam edersek, devam edebilir. Piyasada kesinlikle irrasyonel bir davranış var” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

LSEG verilerine göre, ABD’nin en büyük 10 spot Bitcoin fonuna net akışlar, 1 Mart itibariyle geçen hafta 2,17 milyar dolara ulaştı. Bu akışın yarısından fazlası ise BlackRock’ın iShares Bitcoin Trust’ına gitti.

IG’de bir piyasa analisti olan Tony Sycamore, “Bitcoin’e maruz kalma iştahı doyumsuz seviyelere ulaşıyor. Bitcoin kısa vadede aşırı alım yapmış olsa da, hareket henüz bitmiş değil ve düşüşler 80,000 dolar seviyesine doğru devam edecektir” yorumunu yaptı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler