Sosyal Medya

Ekonomi

Konkordato dalgası sürüyor, sanayi altyapısı eriyor

Zayıf firmalar kredi darboğazını geçemiyor

Konkordato dalgası sürüyor, sanayi altyapısı eriyor

 

Kredi faizlerinin yükselmesi ve küresel pazarlarda yavaşlama nedeniyle Türkiye tam bir konkordato fırtınası yaşıyor. Şimşek’in vergi ve prim borcu olan firmalara e-haciz uygulatması da nakit yönetimini zorlaştırıyor. Kriz tekstilden enerji ve turizme de yayıldı.  Nakit akımı zayıf ve yüksek kaldıraçla çalışan firmalar için bu yaz çok zor geçecek. İşte son bir haftada manşete çıkan iflas ve konkordato haberleri

 

Çorap Devi 3 Şirketi İçin Konkordato İstedi

 

Livoni markası ile çorap üretimi yapan Fetih Çorap AŞ, içine düştüğü mali darboğazı aşamayınca mahkemenin yolunu tuttu. Muhammet Kapusuz, hem kendisi hem 3 şirketi için konkordato talep etti. Mahkeme, geçici mühlet kararını 1 ay daha uzattı. Bu kararla birlikte şirketler hacizlere karşı korumaya alınmış oldu.

 

 

Mat Enerji’den konkordato ilanı

 

Mat Enerji, başta Türkiye Elektrik İletim AŞ TEİAŞ olmak üzere pek çok kamu ve özel sektör ihalesinde önemli taahhütleri yerine getirmiş bir firma olarak biliniyor. Şirket, aldığı iletim hattı ve trafo merkezi ihaleleri ile sektörün önde gelen firmaları arasında yer alıyor. Yakın zamanda Datel, Anadolu Elektrik ve Yılmaz Elektrik gibi enerji sektörünün büyük şirketleri yaşadıkları mali sorunları aşamayıp konkordato talebinde bulunmuşlardı.

 

 

Alkoçlar için iflas kararı!

 

 

Türkiye turizm sektörünün ‘en güçlü’ markalarından biri olan Alkoçlar Otelcilik AŞ’nin konkordato talebini geri çevirdi. Mahkeme, 4 Nisan’da şirketin iflasına karar verdi.

 

Ender Alkoçlar’a ait, Alkoçlar Otelcilik AŞ (Yeni unvanı Amaç Otelcilik AŞ) içine düştüğü mali darboğaz sonrası konkordato talebinde bulunmuştu. Yargılama sürerken, ünlü otelin şubeleri birer birer kapatıldı.

 

Mahkeme 4 Nisan günü şirketin iflasına karar verdi. İflas kararı ile birlikte şirketin tasfiyesine geçildi.

 

Temeli 75 yıl kadar önce atılan Alkoçlar Otelcilik, sektörün en güçlü birkaç markasından biriydi. Grubun, Bursa Uludağ, Bodrum ve Antalya’da 10’u aşkın oteli vardı. (Oda TV)

 

Ekonomik kriz derinleşiyor! 5 enerji şirketi iflasın eşiğinde

 

Enerji sektöründe iş yapan Avrasya Enerji, Datel Tellioğlu Mühendislik İnşaat, Eksen Enerji, Enerba Enerji, Mardiva İnşaat Enerji şirketleri ile bu şirketlerin sahibi olan Behzat Tellioğlu ile Azat Tellioğlu ekonomik kriz sebebiyle nakit akışlarının bozulduğunu belirterek konkordato (iflas anlaşması) ilan etti.

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler