Sosyal Medya

Ekonomi

Erdal Sağlam: İhracatçılar devaluasyon için Erdoğan’a baskı yapacak

Merkez Bankası’nın “TL değerlenmeye devam edecek” açıklaması, ihracatçılar tarafından endişeyle karşılandı. İhracatçılar, TL’nin değerlenmesinin ihracatı zorlaştıracağını ve rekabet güçlerini zayıflatacağını…

Erdal Sağlam: İhracatçılar devaluasyon için Erdoğan’a baskı yapacak

Merkez Bankası’nın “TL değerlenmeye devam edecek” açıklaması, ihracatçılar tarafından endişeyle karşılandı. İhracatçılar, TL’nin değerlenmesinin ihracatı zorlaştıracağını ve rekabet güçlerini zayıflatacağını savunuyor. Gazeteci Erdal Sağlam, ihracatçıların şimdilik iktidarı zor durumda bırakmamak için sessiz kaldıklarını ancak seçimden sonra Erdoğan’a baskı uygulayacaklarını belirtiyor.

 

10 Haber yazarı Erdal Sağlam, yazısında şu ifadelere yer verdi:
“Aslında sadece kredi kartları ya da krediler konusunda değil, alınması gereken hemen her tedbirde ciddi dirençlerin oluştuğu görülüyor.

İhracatçının Merkez Bankası’nın ‘TL değerlenmeye devam edecek’ açıklamasından rahatsız olduğunu biliyoruz. Şimdi hükümeti zor durumda bırakmamak için susuyorlar ama seçim sonrası konuşacakları çok açık. Konuşmanın ötesinde, kararı verecek olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a baskı uygulayacakları da ortada. Bunun gibi birçok karşı çıkış, ekonomi yönetiminin gerekli kararları almasını zorlaştıracak.

Hem çalışanlar hem de esnaf ve perakende sektörü temsilcileri, son dönemde ekonomi yönetiminin planladığı kredi kartı ve tüketici kredisi sınırlamaları için ‘yapmayın’ demeye başladı. Buna bankalar da katıldı ve iyi kar elde ettikleri bu kanalın tümüyle kapanmasına engel olmak için, onlar da sınırlamaya karşı açıklamalar yapmaya başladılar.

Gelinen noktada talebin ve piyasadaki alışverişin sürmesinde kredi kartı ve tüketici kredilerinin ağırlığı çok arttı. Sadece tüketiciler değil, esnaf da kredi kartıyla alışveriş yapıp, maliyetini zamana yaymaya çalışıyor. O nedenle de geniş toplumsal kesimler, yapılacak kısıntılara engel olmak konusunda birlikteler.”

 

 

 

halktv.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler