Sosyal Medya

Ekonomi

Emekliler tren yolculuğunu yüzde 10 indirimli yapacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 Emekliler Yılı kapsamında trenlerde seyahat edecek olan emeklilere yüzde 10 indirim uygulanacağını duyurdu.

Emekliler tren yolculuğunu yüzde 10 indirimli yapacak

Bakan Uraloğlu, yapmış olduğu açıklamada, “Emeklilerimizin ekonomik, konforlu ve rahat bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak üzere yüksek hızlı, ana hat ve bölgesel trenlerimizde yüzde 10 indirim uygulamasını başlatıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Emeklilerin bu indirimden faydalanabilmeleri için ise e-devlet üzerinden veya bir resmi kurumdan alınacak emeklilik belgesinin yeterli olacağı belirtildi. Söz konusu indirim tüm emeklileri kapsayacak ve yıl boyunca geçerli olacak. Bu arada söz konusu indirim bugün itibariyle başladı.

EK SEFER KONULACAK

Ayrıca, yaklaşan Ramazan Bayramı döneminde artan yolcu talebini karşılamak için önlemler alındığı da belirtildi. Bakan Uraloğlu, bayram tatili ve okullardaki ara tatil kapsamında 5 -15 Nisan tarihleri arasında ek yüksek hızlı tren seferleri ve diğer trenlerde kapasite artışına gidileceğini açıkladı.

Uraloğlu’nun verdiği bilgilere göre, yüksek hızlı tren hatlarında 5 Nisan’dan itibaren başlayacak ek seferlerle 18 bin 84 koltuk kapasitesi artışı sağlanacak. Ek seferlerle birlikte günlük karşılıklı sefer sayısı da artacak; örneğin, Ankara-İstanbul hattında sefer sayısı 13’ten 14’e, Konya-İstanbul hattında ise 4’ten 5’e yükselecek. Ankara-Konya hattında ise cuma, cumartesi ve pazar günleri için seferler düzenlenecek.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler