Sosyal Medya

Ekonomi

Emekli maaşı ek zam kararı için dikkatler Resmi Gazete’de

Emekli ek zammı için milyonlarca emeklinin gözü kulağı Resmi Gazete'de. SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarının ilave yüzde 5 refah payı eklenerek yüzde 42.57’ye yükseltilmesi ile en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL’den 10 bin TL’ye çıkarılmasına ilişkin kanun teklifi, geçtiğimiz hafta kabul edilmişti. Alınan karara göre zammın yüzde 49.25’e çıkarılacağını duyurmuştu.

Emekli maaşı ek zam kararı için dikkatler Resmi Gazete’de

Emekli maaşlarında artış oranının yüzde 49,25’e yükseltilmesi kararı TBMM’de kabul edilirken, ek zam ödeme tarihleri için Bakan Işıkhan Resmi Gazete’yi işaret ederek, “Emekli aylıklarında farklar Resmi Gazete’de yayınlandıktan 1 hafta sonra yatacak” dedi.

Peki, 2024 emekli zammı Resmi Gazete’de ne zaman yayımlanacak?

Milyonlarca SSK ve Bağkur emeklilerine yapılan zam oranın 49.25’e çıkmasının ardından, kararın yürürlüğe gireceği tarih beklenmeye başlandı. Geçtiğimiz hafta Bakan Işıkhan SSK ve Bağkurlu emeklilere zammın yüzde 49.25’e çıkarılacağını duyurmuştu. TBMM Genel Kurul’unda kabul edilerek yasalaşan düzenlemeyle yönelik yeni açıklama yapan Bakan Işıkhan, ek zammın Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra ödemelerin 1 hafta sonra yatacağını bildirdi. Teklif yasalaştıktan sonra yürürlüğe girecek.

Ancak henüz Resmi Gazete’de emekli zamları yayımlanmadı ve milyonlarca emeklinin yayınlanmasını beklediği biliniyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler