Sosyal Medya

Ekonomi

Deutsche Bank, Merkez Bankası’nın faiz beklentisini korudu

Deutsche Bank, Türkiye Merkez Bankası'nın faizleri 250 baz puan artırma olasılığını sürdürüyor. Aynı zamanda, dezenflasyon süreci nedeniyle Türkiye'de parasal genişleme beklentisi taşımıyor ve sıkı bir para politikasının 4. çeyreğe kadar devam edeceğini öngördü.

Deutsche Bank, Merkez Bankası’nın faiz beklentisini korudu

Deutsche Bank, Türkiye Merkez Bankası’nın faizleri 250 baz puan artırma olasılığını sürdürüyor. Aynı zamanda, dezenflasyon süreci nedeniyle Türkiye’de parasal genişleme beklentisi taşımıyor ve sıkı bir para politikasının 4. çeyreğe kadar devam edeceğini öngördü.

 

 

Banka, Merkez Bankası’nın bu ay içinde politika faizini yüzde 45’e çıkarmasını bekliyor, bu da 250 baz puanlık bir artış anlamına geliyor. Analistlere göre, asgari ücret artışının yüksek olması ve Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon tahminini aşması, enflasyonla mücadelenin zorlu bir süreç olacağı konusunda uyarı niteliğinde. Deutsche Bank, Türkiye’de yıl sonunda TÜFE’nin %42 olacağını öngördü.

 

Ekonomist Yiğit Onay ve Stratejist Christian Wietoska, küresel risk iştahının artmasının, yabancı yatırımcıların yerel varlıklara olan ilgisini desteklediğini belirtti.

 

Ayrıca, analistler Mart ayındaki yerel seçimlere dikkat çekiyor ve özellikle birinci çeyrekte mali cephede potansiyel gevşeme konusunda belirsizlik yaratabileceklerini vurguladı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler