Sosyal Medya

Ekonomi

CHP/Alp: Hastane ihale bedelleri 8 ayda yüzde 300 arttı

Meclis Genel Kurulu’nda söz alan CHP Kars İnan Akgün Alp, Tip-1 diyabet hastalarının sensör maliyetinin 2 milyar lira olduğunu hatırlattı.…

CHP/Alp: Hastane ihale bedelleri 8 ayda yüzde 300 arttı

Meclis Genel Kurulu’nda söz alan CHP Kars İnan Akgün Alp, Tip-1 diyabet hastalarının sensör maliyetinin 2 milyar lira olduğunu hatırlattı. CHP’li Alp, “Sizin 20 bin hastaya vermediğiniz 2 milyar lirayı nereye verdiğinizi anlatacağım” diye konuştu ve Sağlık Bakanlığı’nın Kars, Bingöl, Çankırı’daki devlet hastaneleri için yapılan ihale bedellerinin 8 ay sonra ortalama yüzde 300 oranında arttığına dikkat çekti.

 

CHP’li Alp, 2023 seçimlerinden 11 gün önce temeli atılan Kars Devlet Hastanesi’nin ihale bedelinin 1 milyar 925 milyon lira iken, 2024 Yılı Yatırım Programında proje tutarının 5 milyar 35 milyon lira, 500 yataklı Bingöl Devlet Hastanesi işinin ihale bedeli 1 milyar 288 milyon lira iken, 2024 Yılı Yatırım Programında proje tutarının 3 milyar 771 milyon lira olduğunu belgeleri ile ortaya koydu.

400 yataklı Çankırı Devlet Hastanesi’nde de benzer durumun yaşandığını aktaran Alp, ihale bedeli 1 milyar 590 milyon lira iken 2024 Yılı Yatırım Programı’nda Sağlık Bakanlığının bütçesinde söz konusu işin proje bedelinin 2 milyar 817 milyon lira olarak ilan edildiğini belirtti.

‘Bu ihaleler önümüzdeki sene kaç lira olacak’ sorusunu soran CHP’li İnan Akgün Alp, ‘Siz 20 sene AK Partiliydiniz, bugün içinizden MKP çıktı. MKP; yani müteahhit kalkındırma partisi diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu MKP, ‘Müteahhit Kalkındırma Partisi nedir? AK Partili siyasetçiler ile MKP’li müteahhitler arasında organik bir ilişki var” ifadelerini kullandı.

Ankara Başsavcısını göreve çağıran Alp, “Ankara Başsavcısı, uyuma. Şu Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü ihalelerine bir bak, bir bak bu fiyat farkları neden oluyormuş? Bir bilirkişi incelemesi yaptır” dedi.

İnan Akgün Alp sözlerini şöyle tamamladı:

“Buradan taahhüt sektöründeki firmalara sesleniyorum: Sigorta ödeyen, vergi ödeyen, çek ödeyen, senet ödeyen, kredi ödeyen, istihdam yaratan firmalar, boşuna uğraşmayın, siz MKP’yle baş edemezsiniz. AK Parti milletvekilleri ve AK Parti siyasetçileri Sağlık Bakanlığı’nın bürokrasisine çok alışkınlar, giderler içeriden fiyatı öğrenirler, 1 milyar 590 lira, MKP müteahhidi için bir hazırlık yapmaya gerek yoktur, o 1 milyar 590’ı atar çünkü 8 ay sonra 3 milyar olacağını da çok iyi bilir. Biz sizin AK Parti iktidarınıza da MKP’li ortaklarınıza da gün gelecek hesap soracağız, bunu da buradan ilan ederim.”

 

 

 

 

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler