Sosyal Medya

Ekonomi

Bu kodları her gün takip edin! SGK vatandaşların emeklilikleriyle ilgili iptal işlemi yapabiliyor

Birçok vatandaş, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) emeklilik iptal işlemi başlatması sebebiyle mağdur duruma düşmekte. SGK tarafından yapılan duyuruya göre, E Devlet üzerinden erişilebilen kodlar aracılığıyla birçok emeklinin aylık işlemleri sınırlandırılacak.

Bu kodları her gün takip edin! SGK vatandaşların emeklilikleriyle ilgili iptal işlemi yapabiliyor

Birçok vatandaş, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) emeklilik iptal işlemi başlatması sebebiyle mağdur duruma düşmekte. SGK tarafından yapılan duyuruya göre, E Devlet üzerinden erişilebilen kodlar aracılığıyla birçok emeklinin aylık işlemleri sınırlandırılacak.

 

 

 

Bir kişinin gerçekte çalışmadığının tespit edilmesi durumunda, ihlal edilen süre boyunca yatırılan sigorta primleri hizmet dökümünden siliniyor.

 

Bu durum, emeklilik şartlarının karşılanamamasına ve emekli maaşının kesilmesine neden olabiliyor. Ayrıca SGK, bu tür usulsüzlükler için ödenen toplam aylık bedeli ve faizleri ile birlikte geri talep edebiliyor. Bazı durumlarda ise, 10 yıldan uzun süre emekli aylığı alan kişilerin bile emeklilikleri iptal edilebiliyor ve ödenen maaşlar SGK tarafından geri isteniyor.

 

Benzer durumlarla karşılaşmamak için, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile SGK’nın resmi internet sitelerinde yer alan uyarıları takip etmek ve yasal seçeneklerden yararlanarak hareket etmek önemlidir. Emeklilik için gerekli olan gün, prim ve hizmet yılı şartları tamamlanmış gibi görünse de, SGK dökümündeki detaylar emeklilik sürecini risk altına sokabilir.

 

SGK, iş yerlerini sıkı denetimler sonrasında belirli kriterlere göre S- sahte iş yeri, Ş- şüpheli iş yeri ve K- Kontrollü iş yeri olarak kodlamaktadır. ‘Ş’ harfi, iş yerinin şüpheli olarak değerlendirildiği ve denetim veya inceleme yapılacağı anlamına gelir. Bu nedenle, iş yeri sahiplerinin bu konuda dikkatli olmaları ve yasal düzenlemelere uymaları önem taşımaktadır.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler