Sosyal Medya

Döviz

Bolat: ihracatçı için yeni destek paketi üzerinde çalışıyoruz

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, katıldığı Eximbank yeni genel müdürlük binası açılışında ihracatçılara yönelik yeni destek paketi üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Bolat: ihracatçı için yeni destek paketi üzerinde çalışıyoruz

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Eximbank’ın yeni genel müdürlük binasının açılışında yaptığı konuşmada, ihracatçılara yönelik yeni bir destek paketi üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Bakan Bolat, yeni destek programının, ihracatçıların finansman ihtiyacını karşılamak için reeskont kredileri gibi etkili ve kalıcı bir finansman imkanı sağlayacağını belirtti. Ayrıca, bu yeni paketin, ihracat kredilerinin ihracata olan etkisini somut bir şekilde ölçebilen bir kredi programı olacağını vurguladı.

Öte yandan, Bolat, Türk Eximbank’ta 11,8 milyar TL’lik bir sermaye artışı gerçekleştirildiğini ve bankanın sermayesinin 35 milyar TL’ye yükseltildiğini ifade etti. Bu artışla birlikte, yüksek teknolojili ve katma değerli ürünler ihraç edenlere finansman sağlanacağını belirtti. Ticaret Bakanlığı’nın verilerine göre, bu sermaye artışıyla Eximbank’ın 2024 yılında ihracatçılara toplam 50 milyar dolarlık destek sunması planlanıyor.

Ayrıca, Kasım ayında hayata geçirilen yeni teminat uygulaması ile katma değerli ve yüksek teknolojili ürün ihracatı yapanlara daha geniş bir teminat yelpazesiyle kredi verilmesinin önünün açıldığına değinildi. Bu uygulama ile ilgili olarak, Bakanlıkın, söz konusu firmalara yönelik kredi hacminin yaklaşık 300 milyar TL’ye ulaşmasını hedeflediği belirtildi.

Son olarak, Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında imzalanan 51 milyar dolarlık anlaşmanın Eximbank ile imzalanan ihracat kredisi finansmanı anlaşmasının da çalışmalarının devam ettiği ifade edildi. Bakan Bolat, BAE’ye yönelik sukuk satışının, daha cazip getiri ortamı nedeniyle beklemekte olduğunu aktardı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler