Sosyal Medya

Ekonomi

BAE’li şirketler dev Türk şirketinin tamamını satın aldı!

Türkiye'de dev bir limanı elinde bulunduran Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait şirketler, önemli bir Türk şirketinin tamamını satın aldı.

BAE’li şirketler dev Türk şirketinin tamamını satın aldı!

Türkiye’de dev bir limanı elinde bulunduran Birleşik Arap Emirlikleri’ne ait şirketler, önemli bir Türk şirketinin tamamını satın aldı.

 

 

BAE’li denizcilik şirketleri, Yarımca Limanı ile Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra son altı ay içinde önemli satın almalar gerçekleştirdi. İzmit’teki Evyap Port’a ortak olan, Lucky Fish balıkçılık şirketinin ana hissedarı olan ve Alsancak Limanı için görüşmelerde bulunan BAE’li şirketler, Türk denizcilik şirketi Polimar’ın da yüzde 100’ünü satın aldı.

 

Geçtiğimiz yıl temmuz ayında imzalanan 13 anlaşma ile Türkiye’ye yapılacak 50 milyar doların üzerindeki yatırımın odak noktası enerji olmasına rağmen, son altı ayda BAE’li şirketlerin denizcilik ve taşımacılık sektörlerine yoğun ilgi gösterdiği görülüyor.

 

Dünya Gazetesi’nin haberine göre, BAE merkezli DP World şirketi, 18 yıl önce Yarımca Limanı’nı kurduktan sonra Türkiye’de denizcilik konusunda pek faaliyet göstermemişti. Ancak son altı ay içinde BAE’li şirketlerin Türkiye’deki denizcilik alanında büyük adımlar attı. Özellikle Alsancak Limanı’nın BAE’li Abu Dhabi Port’a satılma ihtimali ve diğer satın almalar, Türkiye’de denizcilik sektöründe büyük değişikliklere işaret etti.

 

BAE’li şirketlerin Türkiye’deki denizcilik yatırımları arasında Lucky Fish balıkçılık şirketinin çoğunluk hissesinin alınması ve Polimar Denizcilik’in tamamının satın alınması öne çıktı. Bu adımlarla BAE’li şirketler, Türkiye’deki denizcilik sektöründe etkili bir konuma gelmeye başladı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler