Sosyal Medya

Ekonomi

Apsiyon: Aidat fiyatlarında Muğla ilk sırada

Yüksek enflasyonla birlikte her ürüne ve hizmete gelen zamlar konut kira, fiyat ve aidatlarına da olumsuz yansıdı. İstanbul’da 5 bin…

Apsiyon: Aidat fiyatlarında Muğla ilk sırada

Yüksek enflasyonla birlikte her ürüne ve hizmete gelen zamlar konut kira, fiyat ve aidatlarına da olumsuz yansıdı. İstanbul’da 5 bin 635 TL ile aidat rekoru Beşiktaş’ta olurken Muğla’da ortalama aidat ücreti 2 bin 607 TL’ye kadar çıktı.

 

Maliyetler ve yüksek enflasyonun etkisiyle hizmetlerin fiyatlarında da dikkat çeken artışlar yaşanıyor. Apartmanların temizliğinden bakımına kadar her gideri kapsayan aidatlar dudak uçuklattı.

Hizmet Maliyetleri arttı

Apartman, site, rezidans gibi yaşam alanlarının yöneticilerine dijital asistanlık yapan, yönetim yazılımı Apsiyon tarafından yayımlanan veriler; ısıtma, soğutma ve demirbaş gibi kalemlerin dahil edildiği durumda apartman ve site aidatlarının dikkat çekici artışını gösterdi.

Türkiye genelinde 2023 yılında yüzde 97 oranında artan aidatlarda rekor Muğla’nın oldu. Muğla’da daire başına aidat ortalaması 2 bin 607 TL oldu. İstanbul’un daire başına düşen aidat ortalamasında ise rekor 5 bin 635 TL ile Beşiktaş oldu.

Muğla aidatta birinci

22 binden fazla apartman ve site, 1.5 milyonun üzerinde konut ve 3.5 milyondan fazla kişi tarafından kullanılan Apsiyon’a göre; daire başı aidat ortalaması en yüksek il, 2 bin 607 TL ile Muğla oldu. Muğla’yı; 2 bin 483 TL ile İstanbul, bin 743 TL ile Ankara, bin 512 TL ile İzmir ve bin 456 TL ile Gaziantep izledi. Daire başına en düşük aidat ortalamasına sahip il ise 228 TL ile Kırklareli oldu. Onu; 309 TL ile Düzce, 316 TL ile Aksaray, 354 TL ile Uşak ve 375 TL ile Kayseri takip etti.

 

 

 

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler