Ekonomi
AKP kulislerinde en düşük emekli maaşının 11-12 bin lirayı bulabileceği iddiası
Asgari ücret artışının ardından şimdi gözler memur ve emekli maaşlarında. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, yeni yıl zamları ile birlikte en düşük emekli maaşlarının yükseltilmesini bekliyor.

Asgari ücret artışının ardından şimdi gözler memur ve emekli maaşlarında. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, yeni yıl zamları ile birlikte en düşük emekli maaşlarının yükseltilmesini bekliyor.
AKP kulislerinde dolaşan bilgilere göre, asgari ücretteki artışın en düşük emekli maaşlarına da yansıtılması beklentisi bulunuyor. İktidara yakın medya organları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a vatandaşların beklentilerini ilettiklerini belirtti.
AKP yetkilileri yaptıkları açıklamalarda, “Cumhurbaşkanımız, bu konuyla ilgili olarak zaman zaman değerlendirme yapılacağını ve yıl sonuna kadar yeni bir düzenleme olabileceğini ifade etmişti. İlk kabinede bu konunun gündeme alınması bekleniyor. Alınan karara göre teklif TBMM Başkanlığı’na sunulacak” dedi.
Kulislerde dolaşan bilgilere göre, en düşük emekli maaşının 10 bin liranın altında olmayacağı, hatta 11-12 bin lirayı bulabileceği konuşuluyor.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz geçtiğimiz günlerde, 7 bin 500 liralık en düşük emekli maaşı için özel bir çalışma yapıldığını açıklamıştı. Yılmaz ayrıca, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine enflasyona göre artış yapılacağını belirterek, “Ancak bu grup, aylıklarını yılın ikinci yarısında daha yüksek bir artışla görebilir” ifadelerini kullanmıştı.
BAKMADAN GEÇME
-
Ekonomi
/ 13 Temmuz 2025Türkiye’de Araç Sayısı 31,7 Milyonu Aştı: Motosikletlerde Patlama Yaşanıyor
TÜİK verilerine göre Türkiye'de trafiğe kayıtlı araç sayısı 5 yılda yüzde 36 arttı. Otomobil sayısı yüzde 30 artarken, motosiklet sayısı yüzde 90’a yakın yükseldi.
Gündem
/ 13 Temmuz 2025Stellantis Fabrikasında Silahlı Saldırgan Krizi: Üretim Hatları Durdu, Tesis Boşaltıldı
Otomotiv devi Stellantis’in ABD Michigan’daki kamyon üretim tesisine silahlı bir kişi girdi, içeride barikat kurdu.
Gündem
/ 13 Temmuz 2025Sahte Forex Yatırımı 12 Milyon TL’ye Mal Oldu
Ünlü müzisyen Ozan Doğulu, sosyal medyada karşılaştığı sahte yatırım ilanıyla dolandırıldı. 12 milyon TL, farklı yabancı borsalara aktarıldı.
Ekonomi
/ 13 Temmuz 2025Ticaret Bakanlığı’ndan 531 Firmaya Dahilde İşleme İzni
Ticaret Bakanlığı, haziran ayında 531 firmaya dahilde işleme rejimi kapsamında izin belgesi verdi. Ayrıca 13 firmaya yurt içi satış ve teslim belgesi verilirken, 25 belge iptal edildi.
Ekonomi
/ 13 Temmuz 2025Yapılandırma kriterleri genişletildi: Kredi ve Kart Borçlarına Yapılandırma Düzenlemesi
Artan borç yükü ve ödeme güçlüğü Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nu (BDDK) harekete geçirdi.
Piyasa
/ 12 Temmuz 2025Cevdet Yılmaz: Bu yükseliş, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da adil geleceğine işaret
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” vizyonunu dile getirdiği AK Parti kampındaki konuşmasına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan dikkat çeken destek geldi. Yılmaz, bu sürecin sadece Türkiye için değil, küresel adalet için de dönüm noktası olabileceğini belirtti.
Piyasa
/ 12 Temmuz 2025Londra’da Temkinli Sinyal: Karahan’dan Yatırımcılara Faiz Mesajı
Merkez Bankası Başkanı Karahan, indirim beklentilerine karşı ihtiyatlı duruşunu Londra’da yineledi.
Piyasa
/ 12 Temmuz 2025Terörsüz Türkiye Yolunda Ekonomik Seferberlik! İş Dünyasından Tam Destek
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Terörsüz Türkiye vizyonuna iş dünyasından güçlü destek geldi. İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekip Avdagiç, süreci Türkiye’nin geleceği için bir dönüm noktası olarak değerlendirerek, üretimle büyüme kararlılığını vurguladı.
Piyasa
/ 12 Temmuz 2025Serbest Bölgeler 6 Ayda 13,8 Milyar Dolarlık Hacme Ulaştı
Türkiye’nin 19 serbest bölgesi, yılın ilk yarısında gerçekleştirdiği 13,8 milyar dolarlık ticaret hacmiyle dikkat çekti. İhracatta büyük pay sahibi olan bu bölgeler, ekonomiye sağladığı katkıyla öne çıktı.
Piyasa
/ 12 Temmuz 2025Türkiye Otomotivinde Çifte Tablo: Üretim Artıyor, Otomobil Düşüyor
Türkiye otomotiv sektörü, Haziran ayında toplam üretimde yükseliş yaşarken, otomobil üretimi sürpriz şekilde geriledi. İhracat tarafında ise çelişkili sinyaller dikkat çekti.
Dünya Ekonomisi
/ 12 Temmuz 2025ANALİZ: Servet Vergisi Tartışması Alevleniyor
İngiltere’de servet vergisi, son günlerde siyaset sahnesinde giderek daha fazla gündeme gelmeye başladı. Geçtiğimiz hafta Avam Kamarası’nda yaşanan dramatik bir…
Piyasa
/ 12 Temmuz 2025Trump’tan Tarife Mektupları: Yeni Ticaret Savaşının Ayak Sesleri Arasında Piyasalar Yön Arıyor
Küresel piyasalar, geçtiğimiz haftayı ABD Başkanı Donald Trump’ın agresif tarife çıkışları ve Fed’in faiz indirimi sinyalleriyle yön bulan dalgalı bir seyirle tamamladı. Yeni haftada gözler enflasyon ve sanayi üretimi verilerine çevrildi.
Piyasa
/ 12 Temmuz 2025Başkent’in Altı Kaynıyor! 9 Doğal Zenginlik Sahası Yatırımcı Arıyor
Ankara'da jeotermal kaynaklar ve doğal mineralli sular yatırımcıların ilgisini bekliyor. Ankara Valiliği, Beypazarı’ndan Çamlıdere’ye kadar uzanan 9 sahayı açık teklif usulüyle ihaleye çıkarıyor.
Benzer Haberler