Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Suudi Arabistan, Asya’ya yönelik petrol satış fiyatına zam yaptı

Suudi Arabistan, Asya'ya Nisan teslimi gerçekleştirilecek Arab Light ham petrolü için resmi satış fiyatını (OSP) beklentiler doğrultusunda artırdı. Saudi Aramco tarafından yapılan açıklamaya göre, Asya'ya yapılacak Nisan teslimatları için belirlenen resmi satış fiyatı Umman/Dubai ortalaması + varil başına 1,70 dolar oldu. Bu rakam, bir önceki ayın varil başına +1,50 dolar olan resmi satış fiyatına kıyasla bir miktar yükseldi.

Suudi Arabistan, Asya’ya yönelik petrol satış fiyatına zam yaptı

Suudi Arabistan’ın önde gelen Hafif Arap ham petrolünün Asya’ya yönelik Nisan ayı fiyatındaki artış, piyasa beklentileriyle uyumlu bir şekilde gerçekleşti. Önceden öngörülen senaryolara paralel olarak, Suudi Arabistan’ın Asya pazarındaki ham petrol satış fiyatlarında değişiklik yapacağı veya varil başına 10-20 sent artıracağı öne sürülmüştü.

Foreks’in haberine göre, diğer bölgelerdeki petrol satış fiyatlarına dair de açıklamalar yapıldı. Kuzeybatı Avrupa’ya yönlendirilen ham petrolün Nisan OSP’si varil başına 60 ila 70 sent düşürülürken, ABD’ye yönlendirilen ham petrolün OSP’sinde ise çok az değişiklik olduğu belirtildi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler