Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Stellantis, Brezilya’da 30 milyar real yatırım gerçekleştirecek

Stellantis, 2025-2030 yılları arasında Brezilya'da gerçekleştireceği büyük yatırımı duyurarak ülkenin otomotiv sektörüne önemli bir katkı sağlayacak. Şirket, bu dönemde Brezilya'ya 30 milyar real (6,07 milyar dolar) yatırım yapmayı planlıyor. Bu hamleyle birlikte Stellantis, ülkede 40'tan fazla yeni otomobil modeli ve hibrit-flex araçlarını piyasaya sürmeyi hedefliyor.

Stellantis, Brezilya’da 30 milyar real yatırım gerçekleştirecek

Stellantis’in Brezilya’daki bu büyük yatırım kararı, şirket yöneticileri ile Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva arasındaki görüşmenin ardından açıklandı. Bu yatırım, Brezilya hükümetinin ülkenin sanayisini canlandırma çabalarına denk gelmektedir. Diğer otomobil üreticileri arasında GM, Volkswagen, Hyundai ve Toyota’nın da benzer şekilde ülkede yatırım yapacaklarını açıklamış olmaları dikkat çekmektedir.

Foreks’in haberine göre, Stellantis’in İcra Kurulu Başkanı Carlos Tavares, Latin Amerika’nın en büyük ekonomisi olan Brezilya’ya yönelik planlarının, esnek yakıtlı modellerine elektrifikasyon teknolojisi eklemek olduğunu belirtti. Şirketin bir sonraki lansmanının yılın ikinci yarısında gerçekleşeceğini ve hibrit bir araç olacağını açıkladı. Ayrıca, Fiat, Peugeot, Citroen gibi markalara sahip olan Stellantis’in, Brezilya’da elektrikli bir araç üretme planları olduğunu sözlerine ekledi.

Carlos Tavares, yatırım planlarının Brezilya’nın Mover otomotiv programı kurallarını takip edeceğini vurgulayarak, bu programın sürdürülebilirliğe yatırım yapan otomobil üreticilerine vergi indirimi sağlayacağını ve sektörde çevresel etkiyi azaltmak için yeni yükümlülükler getireceğini ifade etti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler