Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Goldman Sachs Şubat tahmini: ABD’de tarım dışı istihdam 215 bin arttı

Goldman Sachs, ABD’de tarım dışı istihdamın Şubat ayında 215 bin arttığını tahmin ediyor. Goldman Sachs yayınladığı raporda, piyasanın tarım dışı…

Goldman Sachs Şubat tahmini: ABD’de tarım dışı istihdam 215 bin arttı

Goldman Sachs, ABD’de tarım dışı istihdamın Şubat ayında 215 bin arttığını tahmin ediyor.

Goldman Sachs yayınladığı raporda, piyasanın tarım dışı istihdam artışı için beklentisinin 200 bin olduğunu da hatırlattı.

Tarım dışı istihdam Ocak ayında 353 bin artmıştı.

Raporda yapılan değerlendirme şöyle:

“Tarım dışı istihdamın Şubat ayında (aylık bazda) 215 bin arttığını ve bu artışın hava koşullarındaki olumlu değişimden kaynaklanan 30-50 binlik bir artışı yansıttığını tahmin ediyoruz. Ocak ayı bordrolarındaki 353 binlik artışta yıl sonu işten çıkarmaların azalmasının etkili olduğunu düşünüyoruz ve bu artışın geride kalmasıyla birlikte istihdam artışlarının daha normal bir hıza döneceğini varsayıyoruz.

Büyük Veri istihdam göstergeleri de Ocak ayının oldukça altında olsa da sağlam veya güçlü istihdam artışına işaret etmektedir. İşsizlik oranının değişmeyerek %3,7’de kaldığını tahmin ediyoruz, bu da hane halkı istihdamındaki ılımlı artışın işgücüne katılım oranının %62,6’ya yükselmesiyle dengelenmesini yansıtıyor.

Ortalama saatlik kazançların (aylık sa) değişmeyerek yıllık oranı onda üç düşürdüğünü ve %4,2’ye indirdiğini tahmin ediyoruz; bu da Ocak ayındaki hava koşullarına bağlı bozulmaların tersine dönmesinin yanı sıra azalan ücret baskıları ve nötr takvim etkilerinden kaynaklanan aylık orandaki 0,2 puanlık düşüşü yansıtıyor.

 

 

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler