Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Fitch Ratings ABD’nin kredi notunu durağan yaptı

Fitch Ratings, ABD'nin kredi notunu 'AA+' olarak teyit ederek, not görünümünü 'durağan' olarak belirledi. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşunun yaptığı açıklamada, ABD ekonomisinin değerlendirildiği ifade edildi.

Fitch Ratings ABD’nin kredi notunu durağan yaptı

Ülkenin uzun vadeli döviz cinsinden kredi notunun ‘AA+’ olarak teyit edildiği ve not görünümünün ‘durağan’ olduğu bildirildi. Fitch Ratings açıklamasında, ABD’nin ekonomik gücünün, büyüklüğü, kişi başına düşen yüksek gelir ve dinamik iş ortamı gibi yapısal faktörlerle desteklendiği vurgulanarak, ülkenin dünya genelinde önde gelen rezerv para birimi olan ABD dolarını ihraç etme ve bu esneklikten yararlanma yeteneğine sahip olduğu belirtildi.

Açıklamada ayrıca, ABD’deki yönetim standartlarının son 20 yılda istikrarlı bir şekilde düşmesi, siyasi kutuplaşmanın artması ve bu durumun borç limiti ve hükümet kapanmaları konusundaki endişelerle bütçe için ödenek sağlama sürecini karmaşık hale getirdiği ifade edildi. Yönetişim sorunlarının, ülkenin kamu maliyesine yönelik güvenilir orta vadeli konsolidasyon planının uygulanmasını engellediği vurgulanarak, kasım ayındaki başkanlık ve kongre seçimlerinin sonuçlarının politika oluşturma, mevzuatı geçirme ve uygulama becerisi açısından önemli olacağı kaydedildi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler