Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Fed yetkilisi: Politika faizini düşürmek için acelemiz yok

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller, enflasyonun soğuduğuna dair daha fazla kanıt görmesi gerektiğini belirtti. Çarşamba gecesi yaptığı açıklamada, yılın ilk iki ayındaki sıcak enflasyon verilerinin ardından faiz oranlarını düşürmek için acelesi olmadığını ifade etti.

Fed yetkilisi: Politika faizini düşürmek için acelemiz yok

New York’taki konuşmasında Waller, “Politika faizini düşürmek için acelemiz yok” dedi. Son veriler, enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2’ye doğru yönlendirilmesinin mevcut kısıtlayıcı duruşunun daha uzun süre korunmasının ihtiyatlı olabileceğini gösteriyor.

Waller, hala bu yıl faiz indirimi beklediğini ancak enflasyonun düşmeye devam etmesi gerektiğine dair daha fazla kanıt olmadan bu adımı atmaya hazır olmadığını belirtti.

Bloomberg HT’nin haberine göre, Waller’ın Çarşamba günkü duruşu, Fed Başkanı Jay Powell ve Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee’nin geçen hafta, Ocak ve Şubat aylarında beklenenden sıcak gelen verilere rağmen enflasyonun düşüşünde temel hikayenin değişmediğini söyleyen son yorumlarına göre daha temkinli olması dikkat çekti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler