Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Bundesbank/Nagel: Avrupa ekonomisi hakkında endişeliyim

Bundesbank Başkanı Joachim Nagel, Avrupa ekonomisi hakkında Almanya için olduğundan daha fazla endişeli olduğunu söyledi.   Nagel, bir etkinlikte yaptığı…

Bundesbank/Nagel: Avrupa ekonomisi hakkında endişeliyim

Bundesbank Başkanı Joachim Nagel, Avrupa ekonomisi hakkında Almanya için olduğundan daha fazla endişeli olduğunu söyledi.

 

Nagel, bir etkinlikte yaptığı konuşmada, “Almanya’nın ‘hasta adam’ olduğu hep konuşuluyor. Ancak. ev ödevlerimizi yapmaya başlamazsak Avrupa’nın hastalanmasından daha çok endişeleniyorum” ifadelerini kullandı.

Aynı etkinlikte konuşan Fransa Başkanı Villeroy de Galhau, doğum oranlarının azalması nedeniyle Avrupa’nın demografik zorluklarla da karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu.

Ifo Estitüsü Başkanı Clemens Fuest de Avrupa’nın “kendi ekonomik gücü için daha fazlasını yapması” gerektiğini savundu ve bunun ABD’de Donald Trump’ın olası bir ikinci başkanlık dönemine verilecek “en önemli yanıt” olacağını vurguladı.

Fuest, “Son yirmi yılda Avrupa, ekonomik ivme ve inovasyon eksikliği nedeniyle ekonomik ve teknolojik olarak ABD’nin gerisinde kaldı. Bu eğilimi durdurmanın tam zamanı” diye konuştu.

 

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler