Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Avustralya Merkez Bankası (RBA) faiz oranlarını sabit tuttu

Avustralya Merkez Bankası (RBA), son politika toplantısında faiz oranlarını değiştirmeme kararı aldı, bu da piyasa beklentileriyle uyumluydu. RBA'nın nakit faiz oranını yüzde 4,35 olarak sabit tutması, 12 yılın en yüksek seviyesini korudu.

Avustralya Merkez Bankası (RBA) faiz oranlarını sabit tuttu

Salı günü gerçekleşen faiz belirleme kurulu toplantısının ardından yapılan açıklamada, enflasyonun hedefe ulaşması için faiz oranlarının değişiminin, verilere ve risk değerlendirmelerine bağlı olacağı vurgulandı. Ayrıca, faiz oranlarının artışının mümkün olduğu belirtilerek ekonomik durumun dikkatle izleneceği ifade edildi.

RBA, önceki faiz artırım dönemine bir mola vermiş ve ardından Mayıs ve Haziran toplantılarında sürpriz bir şekilde faiz oranlarını yükseltmişti. Bloomberg HT’nin haberine göre Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim toplantılarında faizde değişiklik yapmazken, Kasım toplantısında ise 25 baz puanlık bir artışa gidildi.

Banka, enflasyonun hedefe dönmesini sağlama amacında olduğunu belirterek faiz politikasını ekonomik verilere ve risk değerlendirmelerine dayandırmaya devam ediyor. Gelecekteki toplantılarda faiz oranlarındaki olası değişiklikler, ekonomik gelişmelere ve enflasyonun seyrine bağlı olarak şekillenecek.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler