Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Atlanta Fed Başkanı faiz açıklaması yaptı

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Federal Rezerv'in üçüncü çeyrek için planlanan ilk faiz indiriminden sonra bir sonraki toplantıda faiz indirimlerine ara verilmesini beklediğini açıkladı.

Atlanta Fed Başkanı faiz açıklaması yaptı

Bostic, 4 Mart Pazartesi günü Atlanta Fed web sitesinde yayımlanan ayrı bir yorumda, politika değişikliğinin ekonomiyi nasıl etkilediğini değerlendirmek amacıyla bir mola verilmesinin önemli olduğunu belirtti.

Bloomberg HT’nin haberine göre, işletmelerin aşırı bir coşku içinde olduğunu ve bir faiz indiriminin ardından fiyat baskılarını artırarak yeni bir talep patlaması yaratabileceği endişesini dile getiren Bostic, basın toplantısında gazetecilere yaptığı açıklamada, faiz oranlarını hızlı bir şekilde düşürmemenin başka bir neden olabileceğini ifade etti.

Bostic, “Muhtemelen arka arkaya kesintiler olacağını tahmin etmezdim. Belirsizlik göz önüne alındığında, harekete geçmenin ve ardından piyasalardaki katılımcıların, iş dünyasının liderlerinin ve ailelerin buna nasıl tepki verdiğini görmek iyi olacaktır” dedi.

Bostic’in bu açıklamaları, Fed Başkanı Jerome Powell’ın Çarşamba ve Perşembe günleri Kongre’ye vereceği para politikası beyanı öncesinde geldi. Powell’ın faiz oranlarını düşürmek için aceleye gerek olmadığına dair bir mesajı tekrarlaması bekleniyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler