Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

AMB Başkan Yardımcısı: Faiz indirimi tüketici fiyatlarına bağlı olacak

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, AMB'nin tüketici fiyatlarındaki artışın hedefine döndüğüne ikna olduğunda faiz oranlarını düşüreceği mesajını yineledi. Guindos, Çarşamba günü İspanya'da yaptığı açıklamada, "Enflasyon ve temel enflasyonla ilgili veriler, yüzde 2'ye yaklaştığımızı açıkça gösterdiğinde, para politikasında değişiklik yapılacak" dedi.

AMB Başkan Yardımcısı: Faiz indirimi tüketici fiyatlarına bağlı olacak

Guindos’un bu açıklamaları, Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararları öncesindeki bir haftalık sessiz dönemden hemen önce geldi ve çoğu Yönetim Kurulu üyesinin sabırlı olması yönündeki çağrılarını yineledi. Guindos’un vurguladığı gibi, faiz indirimi kararı, tüketici fiyatlarındaki artışın hedeflenen yüzde 2 seviyesine dönüşüne bağlı olacak.

Bloomberg HT’nin konuyla ilgili haberine göre çoğunluk, borçlanma maliyetlerinin hafifletilmesinden önce önümüzdeki haftalarda açıklanacak bir dizi veriyi görmek isterken, mevduat faiz oranının mevcut yüzde 4’ten yıl ortasından önce düşürülmesi pek mümkün görünmüyor. Litvanya’dan Gediminas Simkus ve Slovakya’dan Peter Kazimir, Haziran ayının borçlanma maliyetlerini düşürmeyi düşünme zamanının geldiğini belirtirken, Bundesbank Başkanı Joachim Nagel ve Letonyalı Martins Kazaks ise çok erken hareket edilmemesi konusunda uyardı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler