Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Altın fiyatları rekor kırabilir

Altın, ABD enflasyon verileri öncesinde rekor seviyeye yakın seyrediyor. Yatırımcılar, Pazartesi günü temkinli davranarak altındaki kazançlarını korudu. Zira bu veriler, Federal Rezerv'in faiz oranlarını ne zaman düşürebileceğine dair daha net bir görüş sunabilir.

Altın fiyatları rekor kırabilir

Cuma günü yayımlanacak olan temel kişisel tüketim harcamaları endeksinin, Şubat ayında enflasyonun oldukça yüksek seviyelerde devam ettiğini göstereceği tahmin ediliyor. Bu durum, ABD’li politika yapıcıların bu yıl üç faiz indirimi planını engelleyebilir.

Bloomberg HT’nin haberine göre swap piyasaları, Fed Bankası Atlanta Şube Başkanı Raphael Bostic’in Pazartesi günü bu yıl sadece bir faiz indirimi beklentisini tekrarlamasının ardından, Haziran ayında faiz indirimi olasılığına ilişkin bahisleri, geçen haftanın sonundaki yüzde 69’dan yüzde 65’e düşürdü. Ancak, altın fiyatları, merkez bankasının uzun zamandır beklenen parasal genişleme hamlesine yönelik momentumun artmasıyla birlikte tüm zamanların en yüksek seviyesine yakın seyrini sürdürüyor.

Altın külçesi, Çin Merkez Bankası’nın Pazartesi günü yuan için beklenenden daha güçlü bir referans oranı belirlemesinin ardından iki günlük yükselişini durdurarak, zayıf ABD dolarından bir miktar destek gördü.

Spot altın fiyatları, Pazartesi günü yüzde 0,5 değer kazandıktan sonra Singapur saatiyle 08:15 itibarıyla ons başına 2.172,97 dolar seviyesinde sabit kaldı. Bloomberg Dolar Spot Endeksi nispeten sabit seyretti. Gümüş ve platin fiyatlarında önemli bir değişiklik olmazken, paladyum fiyatları hafif bir artış gösterdi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler