Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Altın fiyatları Fed etkisiyle rekor seviyelerde

Daly ve Mester'in Federal Rezerv (Fed) tarafından 2024 yılında üç kez faiz indirimi yapılmasını beklediklerini açıklamaları, ons altınının yeni rekor seviyelere yükselmesine neden oldu. İki Fed yetkilisinin bu beklentileriyle altın yeni bir zirveye çıkarken, gümüş de iki yılın en yüksek seviyesine ulaştı, bu da değerli metallerin görünümünü olumlu etkiledi.

Altın fiyatları Fed etkisiyle rekor seviyelerde

Külçe altın, ons başına 2.288 doların üzerinde yeni bir zirveye yükselirken, gümüş ons başına 26 doların üzerine çıktı. San Francisco Fed Başkanı Mary Daly ve Cleveland’daki mevkidaşı Loretta Mester, 2024 yılı boyunca üç faiz indiriminin olasılığının yüksek olduğunu belirtmelerine rağmen, herhangi bir aciliyet olmadığını vurguladılar.

Altın bu yıl neredeyse %11 oranında değer kazanarak ABD’deki faiz oranlarının düşeceği beklentileriyle rekorlar kırdı. Ancak, ABD ekonomisinin güçlü olduğunu gösteren veriler, Fed’in faiz indirimine ilişkin zamanlaması konusunda bazı tereddütler yarattı.

Fed Başkanı Jerome Powell’ın Çarşamba günü ilerleyen saatlerde yapacağı konuşma, politika görünümü hakkında yeni bilgiler sunabilir.

Spot altın, 2.288,40 dolara dokunmasının ardından Singapur saati ile 09:52’de ons başına 2.281,29 dolarda kaldı. Gümüş ise ons başına 26,34 dolara yükselerek Mart 2022’den bu yana en yüksek gün içi seviyesine çıktı. Platin ve paladyum fiyatları yatay seyrederken, Bloomberg Dolar Spot Endeksi sabit kaldı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler