Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

ABD’den Türkiye ve Lübnan merkezli 3 şirkete 1 CEO’ya yaptırım kararı!

ABD yönetimi, İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü ve Lübnan Hizbullahı tarafından kullanılan finansal ağlara "kritik mali destek verdikleri" gerekçesiyle Türkiye ve Lübnan merkezli üç şirket ve bir kişiye yaptırım uygulama kararı aldı.

ABD’den Türkiye ve Lübnan merkezli 3 şirkete 1 CEO’ya yaptırım kararı!

ABD Hazine Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, söz konusu kurumların İran’ın mallarını satarak yüzlerce milyon dolar gelir elde ettiği belirtilerek, bu gelirin İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü ve Hizbullah’ın terör faaliyetlerini sürdürmesi ve bölgedeki diğer terör örgütlerine destek sağlamak amacıyla kullanıldığı ifade edildi.

Yaptırım listesine alınan Türkiye merkezli şirket, Mira İhracat İthalat Petrol oldu. Şirketin sahibi ve CEO’su İbrahim Ağaoğlu ise yaptırım kararı kapsamına alındı. İbrahim Talal el-Uveyr adıyla da bilinen Ağaoğlu ve şirketi, küresel piyasada İran mallarını satın almak, taşımak ve satmakla suçlanıyor. ABD’nin aldığı yaptırım kararı çerçevesinde, söz konusu kişi ve kurumların ABD’deki veya ABD’li kişilerin kontrolü altındaki tüm mülkleri bloke edildi.

Söz konusu yaptırımlar, ABD’nin Ürdün’deki askeri üslerine düzenlenen saldırıların ardından geldi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler