Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

30 ülke daha BRICS’e katılmak istiyor!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, BRICS'in yeni üye katılımlarıyla artık 10 ülkeden oluştuğunu belirterek, "BRICS'in çok yönlü gündemine ilgi gösteren yaklaşık 30 ülkenin hazırlıklarını değerlendireceğiz." şeklinde ifadeler kullandı. Putin, Rusya'nın BRICS'te 2024 dönem başkanlığını devralması üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

30 ülke daha BRICS’e katılmak istiyor!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, BRICS’in yeni üye katılımlarıyla artık 10 ülkeden oluştuğunu belirterek, “BRICS’in çok yönlü gündemine ilgi gösteren yaklaşık 30 ülkenin hazırlıklarını değerlendireceğiz.” şeklinde ifadeler kullandı. Putin, Rusya’nın BRICS’te 2024 dönem başkanlığını devralması üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

 

 

 

Putin, 15. BRICS Zirvesi’nde alınan kararla BRICS’in Mısır, İran, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Etiyopya’nın katılımıyla 10 ülkeden oluştuğunu belirterek, bu durumun birliğin otoritesinin ve dünya meselelerindeki rolünün güçlü bir göstergesi olduğunu vurguladı.

 

Rus lider, BRICS’in dönem başkanlığı sürecinde “Adil küresel kalkınma ve güvenlik için çok taraflılığın güçlendirilmesi” sloganını benimseyeceklerini belirterek, yeni katılımcıların faaliyetlere uyumunu kolaylaştırmak için gerekli adımları atacaklarını ifade etti.

 

Putin, BRICS’e katılmak isteyen diğer ülkelerin değerlendirmelerinin yapılacağını ve bu ülkelerin çok boyutlu gündeme nasıl katılabileceklerinin değerlendirileceğini belirtti. Ayrıca, BRICS’in uluslararası ve bölgesel güvenlikle ilgili zorluklara ortak yanıtlar bulmasına özel önem vereceklerini ve BRICS Ekonomik Ortaklık Stratejisi 2025 ile Yenilikçi İşbirliği Eylem Planı 2021-2024’ün uygulanmasına odaklanacaklarını ifade etti.

 

Putin, BRICS Zirvesi’nin 2024’te Kazan’da yapılacak ve Rusya’nın dönem başkanlığının “doruk noktası” olacağını vurgulayarak, bu çerçevede çeşitli etkinlikler düzenlenmesinin planlandığını ve BRICS’e katılmak veya işbirliği yapmak isteyen ülkelerin temsilcilerini bu etkinliklere davet ettiklerini belirtti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler